Bataven MO13-1 winnen derby van RKHVV MO 13-1

2e klasse 05

9 maart 2019 10:15

Rein Hoenholt

We zijn weer actief op de bataven site! Het heeft even geduurd maar met dank aan de website redactie staan nu ook alle meiden teams goed ingericht op de site.

Alle weken stond 9 maart in kader van de derby tegen de blauwe. Op de leidster (een rooie) na wisten de meiden van de Bataven de westrijd te benaderen als een gewonen wedstrijd want er waren immers net als twee weken ervoor tegen Union drie punten te verdienen. Punten die de MO13 goed konden gebruiken om de goede competitie start een vervolg te geven.

De meiden van trainers Gerrits en Hoenholt hadden reeds twee maal gewonnen met een doelsaldo van 12 voor en nul tegen. Echter wegens de voorjaarsvakantie verliep de voorbereiding niet geheel vlekkenloos. We miste vier speelster en trainer Gerrits was bij een concert van Jan Smit. Maar goed met dertien grettige meiden wisten we wat ons te doen stond namelijk van de eerste minuut HVV onder druk zetten.

Dat lukte goed met als gevolg heel veel kansen voor de Bataven meiden. Achterin stonden Demi, Mara, Maureen en Lynn hun vrouwtje waardoor keepsters Lynn nauwelijks in actie hoefde te komen.
Vanuit het middenveld zorgde Tess, Kiki en Britt voor de ondersteuning van de voorwaartse. Lisa, Femke en Mare waren veelvuldig een plaag voor de verdediging van HVV. Het was aan de goede keepster te danken dat het 0-0 bleef.

Echter Mare dacht hier anders over en werkte in een scrimmage de 1-0 binnen. Dat was het teken om door te gaan. Met Zaira en Lotte in de ploeg gingen de oranjedames op zoek naar de 2-0. Deze viel ook snel Lotte bewaarde heel goed het overzicht. Ze speelde Lisa in en Lisa deed wat ze ervoor niet deed namelijk scoren. Heel beheerst schoot ze de 2-0 binnen. Wat tevens de rust stand was.

Na rust zouden we de wind tegen krijgen. Belangrijk was om te blijven voetballen en de kansen te benutten. Niet veel later na de afrap scoorde Kiki uit een eigenlijke voorzet. Maar ook deze tellen en was vooral op een mooi moment. HVV liet het 'kopje hangen' en Bataven profiteerde hiervan. Lisa scoorde de 4-0 en de 5-0.

Het slot offensief was echter voor HVV. Door wat mutaties in de Bataven verdediging scoorde HVV tweemaal. Echt spannend werd het niet meer. Hierdoor pakte de oranje meiden hun derde overwinning. Met een 5-2 thuis overwinning werd het goede voorbeeld aan de mannen van Bataven 1 gegeven. Niet alleen de overwinning werd gevierd ook de verjaardag van Zaira.

Zaterdag wacht mits de weergoden mee werken de lastige uitwedstrijd tegen BVV 12 MO13-1.