Koppie erbij (De Bataven JO11-1 - RKHVV JO11-1 (3-6))

1e klasse 04

25 mei 2019 10:15

Scheidsrechter

Delano Spaano

Alweer de laatste wedstrijd van het seizoen. Ditmaal op het kunstgrasveld van Sportpark Walburgen. Een echte derby met genoeg toeschouwers.
De oranje jongens van JO11-1 hadden vorige week een zeer goede tweede helft afgewerkt. Kunst was deze lijn door te zetten. Met vier dagen training zou het met de conditie goed moeten zitten (4-daagse). De Bataven begon de wedstrijd voorspoedig. Druk zetten, bal veroveren en de vrije man zoeken. Een intrap, bijna bij de achterlijn, was het gevolg. Een mooie plaats om de bal in te slingeren en dan binnen te koppen. Het kunstje van inslingeren beheerst Hein. Giel beheerst de kunst van het koppen. Deze ingrediënten zorgden voor de 1-0 in de derde minuut. RKHVV staat niet voor niets hoger geklasseerd en liet vervolgens zien waarom zij meer punten behaald hadden. Ook zij zorgde voor vuurwerk met een voorzet op de lat. De rebound werd door keeper Hidde over gekeken. Even later werd Hidde opnieuw getest. RKHVV breekt door maar 1 op 1 tegenover de keeper die zijn goal klein maakt is niet gemakkelijk. Toch was het weer De Bataven die het net kon vinden. Julian over links kapte zijn man goed uit. Met een inslingerlob precies op maat stond Hein ook 1 op 1 tegenover de keeper. Rustig en beheerst werd de linkerhoek gezocht en gevonden (2-0).
Je zou zeggen ga zo door in het tweede kwart. RKHVV had duidelijk(e) instructies gekregen en kopieerde het gedrag van De Bataven. Druk zetten, bal veroveren en vrije man zoeken. In de derde minuut werd het 2-1. RKHVV zette door want een minuut later was er weer een goal (2-2). De kunst van het koppen hadden ze goed afgekeken.
De wedstrijd golfde vervolgens lekker op en neer. Roel en Ryan hadden de spitsen van RKHVV onder controle terwijl Wout, Hein en Stijn op het middenveld veldoverwicht probeerde te krijgen. Julian en Seth maakte het de verdedigers van RKHVV lastig. Met iedereen in positie kon De Bataven zeer goed mee met RKHVV. Uit positie is het een stuk lastiger (2-3). Net voor de rust zorgde Julian met zijn tweede assist dat Seth op oorlogspad kon. Met de linkervoet zorgde Seth voor de aansluiting (3-3).
De tweede helft was er een om sneller te vergeten. RKHVV, fysiek sterker, wonnen net wat meer duels. Duels die niet gewonnen konden worden wonnen ze toch. Een duwtje, knietje of een schopje. De scheidsrechter liet (te) veel toe. Het is voldoende om de oranje jongens uit evenwicht te halen. De Bataven hield stand maar aanvallen zat er niet meer in. RKHVV hield De Bataven goedschiks dan wel kwaadschiks op afstand. De 3-4 hing in de lucht. De bal ging dan ook de achterlijn, of niet? De hand van Giel hield de bal in ieder geval tegen. Penalty, de uitgelezen kans, maar wederom kijkt Hidde de bal uit de goal. De bal spat uiteen op de lat en wordt tot corner verwerkt. Uit de corner valt vervolgens alsnog de 3-4.

In het vierde kwart kon een en ander nog goed gemaakt worden. Het schot van Yens was hard maar net niet zuiver genoeg. De knietjes, duwtjes en schopjes zorgde inmiddels voor pijntjes en frustratie. Ondanks de aanmoedigingen om de wereld, hoe moeilijk ook, positief te zien werd het een wedstrijd tegen jezelf voetballen. Het was dan ook wachten op meer doelpunten voor RKHVV. Zeer ongelukkig werd de bal vervolgens in eigen goal geschoten (3-5). Als de beker dan toch leeg moet (3-6).

Na de wedstrijd werd een korte peptalk gegeven. Na de penalty's waren de meeste emoties dan ook weer verdwenen. De gezelligheid met frietjes stonden immers te wachten.

Tot slot. Dank aan alle unieke spelers die ieder op hun eigen manier en met hun eigen specialiteiten zorg dragen voor een mooie mix. Een mix waar nog veel meer uit te halen valt. Een mix die met hard werken het iedere tegenstander moeilijk kan maken. Wanneer ze elkaar dan ook nog weten te vinden kan de tegenstander zijn borst echt nat maken. Dat is iets voor het volgende seizoen. Voor nu bedankt voor dit seizoen!