Uitslag doet anders vermoeden (Groessen JO11-1 - De Bataven JO11-1 (6-3))

6 - 3

Bataven JO11-1

1e klasse 04

23 maart 2019 9:45

Vorig jaar maart was de laatste confrontatie met Groessen. Toen werd, ook in Groessen, met 4-1 verloren. Het was dan ook tijd voor revanche. Met een nieuw spelsysteem zou Groessen bestreden worden. Hidde vandaag op goal met daarvoor slechts twee verdedigers, vervolgens drie middenvelders en twee aanvallers. Giel en Roel begonnen als verdedigers. Het systeem was hen gelijk duidelijk. Ze speelden een goede wedstrijd. Bij aanvang waren Wout, Seth en Hein de middenvelders. Stijn en Julian stonden voorin. Ook Yens was van de partij. Hij zou vanaf de achtste minuut zijn opwachting maken.
Het nieuwe systeem betaalde zich uit. Stijn stichtte het eerste gevaar. Met de vrije intrap vond hij het hoofd van Hein. Nu is Hein niet de grootste op het veld. Hij kon de bal slechts door koppen. Seth kon er net niet bij. Even later kon Seth wel Stijn vrij zetten die vervolgens met een soort van lob de 0-1 liet aantekenen. Niet veel later had de 0-2 op het scorebord kunnen staan. De corner op het hoofd van Giel ging rakelings over. Het eerste kwart was duidelijk voor De Bataven.
Ook in het tweede kwart kwam De Bataven goed uit de startblokken. De keeper van Groessen pareerde echter goed. Groessen pakte daarna het initiatief. Niet veel later stond de 1-1 op het scorebord. Het nadeel van het systeem met twee verdedigers is dat er in het midden geen oranje speler staat. Een vrije bal van de keeper mag dan ook niet laag door het midden. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Groessen profiteerde (2-1).
In het derde kwart ging De Bataven op zoek naar de gelijkmaker. Stijn en Hein gingen op avontuur. Stijn stuitte op de keeper. De rebound was niet besteed aan Hein. Vaak zie je dan de goal aan de andere kant. Zo ook nu (3-1). De koppies gingen gelukkig niet hangen. Hein stuurde in combinatie met Stijn Seth diep. Oog in oog met de keeper vond Seth de paal. Hij bleef echter alert en liep door. De rebound ging er alsnog in (3-2). Ondertussen hadden Roel, Giel en Yens het achterin goed op orde. Met het keeperswerk van Hidde en wat geluk bleef De Bataven op de been. Ondertussen probeerde Wout en Julian de vrije mensen te vinden voor een nieuwe aanval. Hein vond opnieuw Stijn. Het geluk zat niet mee.
In het vierde kwart werd de aanvalslust beloond. Yens stoomde na voorbereidend werk van Giel op en vond met een vlammend schot van grote afstand het net (3-3). Er hing meer in de lucht.
Wanneer Ronald Koeman was komen kijken had hij niet dezelfde fout gemaakt. Soms moet je tevreden zijn met een punt. De Bataven ging op zoek naar meer. Groessen was echter niet van plan op te geven. Uit betrouwbare bron zou Kevin van de JO11-2 de Groessense kwelgeest zijn/worden. (Hij scoorde namens Groessen 3 of 4 van de doelpunten). Een schot van afstand was vijf minuten voor tijd net te hoog voor Hidde, of zijn vingers waren te kort (4-3). Alle manschappen werden naar voren gestuurd voor het redden van het punt. De opdracht werd te letterlijk uitgevoerd. Tiktak en de 5-3 stond op het scorebord. De organisatie was even weg. De koppies even omlaag (6-3).
Een grote uitslag. Het had anders kunnen lopen. De verschillen waren klein. Gelukkig is er volgende week (thuis tegen ESA JO11-2 uit Arnhem) weer een wedstrijd om de kunsten te laten zien. De Bataven heeft het in zich. Het vertaalt zich alleen even niet in punten.