Trainingskamp werpt zijn vruchten af (OBW JO11-1 - De Bataven JO11-1 (5-10))

Bataven JO11-1

1e klasse 04

18 mei 2019 11:45

In Zevenaar waren ze er helemaal klaar voor. De eerste punten van het seizoen zouden gepakt worden. De Bataven had echter, net als andere topploegen dat in moeilijke tijden doen, een week eerder een trainingskamp afgewerkt. Toeval of niet, dat was ook in Zevenaar. Het duurde even voordat de vruchten geplukt konden worden. Het resultaat mocht er zijn voor De Bataven en zure vruchten voor OBW.
Anders dan vorige week was het heerlijk lenteweer. Het publiek was in groten getale op komen dagen (toch al gauw 18 man/vrouw bij aanvang van de wedstrijd). Het duurde niet lang of OBW had zijn voorsprong te pakken. Kon er gestunt worden deze zaterdag? OBW mocht door het oranje heen lopen en schoot onberispelijk binnen (1-0). De Bataven leek wat geschrokken en aanslagen. Nadat de eerste kans een kans bleef was het even later Julian die met zijn zwakke been een poging waagde. En hoe, de bal lande in de verre hoek (1-1). De Bataven kwam net voor de time-out van het eerste kwart goed weg. De bal belande binnen een seconde of vijf zo'n viermaal op de lat. Door een oranje bril bezien werd er voldoende verdedigd. De blauw witte jongens vonden het pech.
De time-out werd benut om wat peper toe te dienen. De juiste dosering is dan wat lastig. Na 5 minuten in het tweede kwart was het namelijk 2-1. Bij de tweede paal stond een blauw witte vrij. De voorzet vanaf links werd ineens uit de lucht genomen en mooi afgerond. De Bataven schrok doch rechte zijn rug. Hidde dribbelde de bal in en besloot van ver op goal te schieten. De bal vloog fraai in de verre hoek binnen (2-2). Toch was het OBW die met een voorsprong de rust in mocht. De handschoenen van gelegenheidskeeper Stijn waren een maatje te groot. De vingertoppen hadden de bal. Zonder weerstand gaat de bal dan knullig ogend verder (3-2).
In de rust werd nog wat meer peper gestrooid en werden er wat hardere woorden gesproken. De vierdaagse was immers nog niet begonnen. Wandelen was in de tweede helft geen optie meer. Er moest gejaagd worden. Ook werd de laatste man een verdedigende middenvelder om het gat op te vullen. Linies laten aansluiten blijft toch een dingetje. De meesterzet werkte goed uit.
De tweede helft was nog geen drie minuten oud of de 3-3 werd gemaakt. De veel belovende aanval die door Hein was afgerond was even daarvoor door de scheidsrechter afgefloten. Het doelpunt telde niet. De vrije trap voor De Bataven werd door Seth hard in de muur geschoten. De bal kwam voor de voeten van Giel die beheerst binnenschoot. Even later mocht Seth weer schieten. De keeper redde maar had de bal niet klemvast. Wout was alert en zo was het een minuut later al 3-4. Hein die dacht net gescoord te hebben probeerde het een minuut later opnieuw. Ook nu stond de keeper weer in de weg. Seth was in de rebound doeltreffend (3-5). Het werd nog even spannend toen OBW de 4-5 maakte. De Bataven leunde even achterover. Er werd niet gejaagd en de weg was vrij.
Gelukkig viel het kwartje. Roel en Ryan sloten de rijen achterin. Giel en Wout sloten aan bij Seth die voorin al stoorde. Hein en Yens als middenvelders aan de buitenkant stoorde verder mee. Het was een kwestie van tijd. In de dertiende minuut werd het verschil van twee weer gemaakt. Stijn schoot de bal hoog door het midden uit. Seth controleerde de bal, draaide om en stuurde Hein weg. Oog in oog … 4-6. Vanaf de aftrap jaagde Wout op de bal. Jagen, veroveren en de vrije man zoeken. Seth maakt de 4-7. Was er nog tijd over in het derde kwart? Jazeker, Seth mocht van afstand schieten (4-8).
In de time-out werden de jongens geprezen voor hun inzet. De eerste helft was alweer (bijna) vergeten. De kunst is natuurlijk om deze lijn voort te zetten. Hoewel zeven doelpunten in 15 minuten natuurlijk wel veel is. Zo hard ging het dan ook niet meer. Keeper Stijn was wat meer geconcentreerd. Er werd niet meer opgedrukt tijdens de wedstrijd en de doelpaal werd niet meer als leuning gebruikt.  Ryan en Roel bleven goed werk leveren achterin. Op het middenveld werd door Hidde, Seth, Wout en Giel nog steeds gejaagd. Voorin was Julian nu de stoorzender. De druk werd te groot voor OBW. Na twee minuten viel de 4-9. Giel zette enorme druk waarna Hidde de bal door het net heen wilde schieten. De bal ging hard de goal in. Het net bleef wel heel.
Halverwege het vierde kwart kwamen de pijntjes. Ballen op neuzen, voeten tegen voeten en armen in buiken. De scheidsrechter floot netjes en gaf stuiterballen weg. Wanneer een stuiterbal dicht bij je goal is dan is het natuurlijk handig als je verdedigd. O ja, 5-9. Gelukkig mocht dit de pret niet drukken en was het slotakkoord voor De Bataven. Wout had iets moois in gedachten. Hij zag de bal de goal invliegen maar hij gaat onderuit. Geen doelpunt maar wel een assist. Seth tekende voor zijn vierde door de 'voorzet' onder de keeper door binnen te schieten 5-10. Een hele mooie prestatie. De complimenten voor de tweede helft waren naast de drie punten dan ook meer dan verdiend.

Volgende week komt RKHVV op bezoek. Wanneer de lijn wordt voortgezet verdient de wedstrijd meer publiek dan de 18 man/vrouw. (Moet gezegd dat het aantal nog wat opgelopen was. De kaartjes op de zwarte markt worden alleen niet officieel meegeteld). Hopelijk wordt er volgende week iets moois neergezet. Het is de laatste wedstrijd van het seizoen. Aanvang 10:15!