Een andere invalshoek levert De Bataven geen punten op (De Bataven JO11-1 - DVOV JO11-3 (1-4))

Bataven JO11-1

1 - 4

DVOV JO11-3

1e klasse 04

16 maart 2019 10:15

Leider

De zaterdag was een bijzondere zaterdag. Stijn stond voor het eerst op goal en er was een scheidsrechter met nul ervaring. Laat de scheidsrechter nu net tevens de verslaggever zijn. Hij floot dan ook fantastisch.
Ook Stijn verdient een compliment voor zijn optreden. Boven verwachting van velen stond hij zijn mannetje. Helaas moest hij in de zesde minuut wel de bal uit het netje halen. Een corner viel precies voor de vrienden uit Rozendaal. Stijn was kansloos op het intikkertje van dichtbij (0-1).
Aan het einde van het eerste kwart viel ook de 0-2. De wedstrijd golfde wat op en neer maar net voor het eerste rustsignaal vloog de bal van afstand in de touwen. De verdedigers Ryan, Giel, Roel en Yens konden de bal alleen nakijken. De aanvallers en middenvelders Seth, Hein, Wout en Julian trouwens ook.
Het tweede kwart golfde ook op en neer. De bal werd moeizaam rond gespeeld. De vrije man werd moeilijk gevonden als die er al was. Toch was er af en toe gevaar. Hein en Wout konden het net niet vinden. Stijn pareerde aan de andere kant de aanvallen van de oranje jongens.
Het was even wennen voor De Bataven. Vandaag werd er in het geel gevoetbald. Wellicht een lichte allergie voor een enkeling van De Bataven. DVOV mocht te ver komen. Over de zijkant en over de achterlijn naar de goal. Een klein gaatje in de korte hoek. En weer in de zesde minuut, maar dan van de tweede helft, viel de 0-3.
Veel tijd om aantekeningen te maken had de scheidsrechter niet. Even later viel namelijk de 1-3. Seth ontweek de verdedigers en vond Wout. Terug van vakantie maakte hij zijn eerste van het seizoen (1-3).
De Bataven probeerde vervolgens het gat kleiner te maken. De inzet was aanwezig. Toch mocht DVOV op weg naar de keeper. Bij een uitbraak van DVOV stond Stijn in de weg. Ook de paal hielp een handje. De rebound was toch voor DVOV (1-4).
In het vierde kwart viel voor beide partijen weinig te halen. De scheidsrechter had ondertussen een makkelijke wedstrijd en kon van dichtbij zien hoe de looplijnen van De Bataven waren. Nou ja, daar waar gelopen had kunnen en moeten worden. Aanvullen in leuk maar weer teruglopen is ...
Volgende week hard werken aan overspelen, vrij lopen, diepte zoeken, elkaar helpen, zuiver inspelen, strijden, bal opeisen en veroveren en het spelletje simpel houden. Het gezegde luidt immers: Voetbal is simpel maar het is moeilijk om simpel te voetballen.
Zaterdag wacht Groessen. De Bataven heeft wat goed te maken. Het mooie is, ze kunnen het!