2e klasse 06

16 februari 2019 10:15

Scheidsrechter

Willy Evers

Zaterdag ochtend, de zonnestralen dringen door het raam binnen. Het wordt een mooie dag met als eerste de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen thuis. De Bataven JO15-2 tegen SVO’68-WLK JO15-1. Veld 1 is de plek van het strijdtoneel, ook hier verwarmt de vroege ochtend zon alvast het gras.

De krijgers komen op voor een warming up. Je kunt zien dat ze toe zijn aan hun eerste wedstrijd. Ze zijn fel, gretig en vol energie. Na de warming up komt de strategie toespraak van Yanick en dan het veld op. Het rondje op de middenstip, handje geven en dan is het over met de vriendschap en gaat de blik op winnen!

Als eerste in de wissel zitten Willem, Niek en Rohullah. Dan de opstelling:

Luca op goal, achterin Bram, Jord en Tijn. Dan het middenveld Xavier, Jort, Ruben (Bappi), Ties en Tim. Voorin Rigo en Daaf. Dan het fluitje van de scheids en we zijn begonnen. Beide teams willen hun kracht gelijk laten zien. Veel strijd vooral op het midden veld. Ties probeert er af en toe doorheen te komen maar stuit op de verdediging. Dan een snelle uitbraak van de tegenstander die echter afgefloten werd wegens buitenspel. Luca houdt een oogje in het zeil en coördineert de verdedigers. Smet strakke ballen proberen ze de spitsen te bereiken. Super veel strijd ook Rigo en Tim krijgen kansen tot schieten maar de bal wordt telkens geblokt door de tegenstanders. Dan in de 20ste minuut komt de tegenstanders er razend snel uit en scoort de 0-1.

Balen maar we moeten nog meer de 1 helft. De mouwen gaan omhoog en niet alleen van de warmte. Er gaat een knop om en de jongens gaan proberen om de achterstand om te buigen. Nog voordat de eerste helft om is krijgen de Bataven een vrije trap. Rigo gaat er voorstaan, Veegt zijn schoen schoon en krult de bal geweldig over de muur. Echter hun keeper duikt naar de goede hoek en tikt de bal eruit. Rust stand 0-1.

Even thee en een preek in de pauze. Koppen bij elkaar en er tegen aan. Nu starten Rigo, Bappi en Bram op de bank. De Bataven starten slechte waardoor de tegenstander heel even kans hand op de 0-2. Goede inzet van Luca! Dan nemen de Bataven het spel over en gaat het richting de goal van de tegenstander. Ties komt een paar keer via links opzetten waarbij een keer een mooie voorzet op Tim. Tim met de kop …….. weer de keeper die hem eruit tikt. En is een mooie wedstrijd voor de neutrale kijker. Dan komt Rigo vrij voor de keeper en schiet, wederom redding van de keeper, Ties raakt de bal verkeerd en Tim kan niet op tijd uithalen. Als laatste actie komt Ties nog die de bal net naast tikt. Eindstand 0-1.

Een gelijkspel was zeker verdient, nu naar woensdag de kwart finale tegen Brakkenstijn. Met deze inzet van de tweede helft moet dat goed komen. Ondanks de uitslag heb ik een mooie wedstrijd gezien van de Bataven krijgers. De kreet aan het begin van de wedstrijd, die hebben jullie zeker gewonnen 😊