Met opgeheven hoofd het veld af (De Bataven JO11-1 - SKV JO11-1 (beker) (2-2*))

SKV JO11-1

Groep 1 02

20 oktober 2018 10:15

Leider

De drie gewonnen bekerwedstrijden in de voorbereiding leverde een plek in de volgende ronde van de beker op. SKV uit Wageningen mocht afreizen naar Gendt. Onder redelijk grote belangstelling werd, onder leiding van gelegenheidsscheidsrechter Frank, de wedstrijd gespeeld. Ondanks wat afwezigen door de vakantie werd ter voorbereiding van de wedstrijd er goed getraind de laatste week. De inzet was top. Met deze instelling werd ook de wedstrijd gespeeld. De wedstrijd was daarmee bij voorbaat geslaagd.
De selectie was door ziekte en blessure niet helemaal compleet. Oud-gediende Keano was echter bereid om mee te doen om de strijd tegen SKV aan te gaan. Strijd moest ook daadwerkelijk geleverd worden want SKV was op alle vlakken net wat beter. Gevolg hiervan is dat SKV veelvuldig keeper Stijn op haar pad vond. Gelukkig werd Stijn goed geassisteerd door de andere Stijn, Giel en Hein aangevuld met Seth, Keano, Yens, Wout, Hidde en na lange afwezigheid Roel.
Het eerste kwart was voor SKV maar De Bataven scoorde in de slotminuut de 1-0. De door Seth genomen corner belande op het hoofd van Yens. De keeper en de verdedigers van SKV waren kansloos.
Het tweede kwart ging wat meer gelijk op. Een schot van Hidde miste wat precieze. Ook de bal van Stijn was net niet scherp genoeg. De bal ging voorlangs. Het kansje van Keano bleef bij een kansje.
De echte kansen kwamen uit dode spelmomenten. SKV was in het derde kwart wat alerter bij een corner. De hoge voorzet belande op het hoofd van een blauwe jongen (1-1). De Bataven wilde gelijk orde op zaken zetten maar Yens en Seth slaagde niet de keeper te verslaan.
Het venijn zat in het vierde kwart. SKV gaf een waarschuwing af met een bal op de paal. Toch was het De Bataven die daarna even van zich af beet. Met een mooie aanval zette Seth Wout vrij. SKV was er tijdig bij om de kans onschadelijk te maken. Niet veel later moest Stijn weer redding brengen. Stijn kwam goed uit en Hein perste er weer eens een sprint naar voren uit. Toch was het SKV die de 1-2 op het scorebord bracht. De bal kwam ongelukkig bij Stijn terecht die de bal door de benen in de goal zag verdwijnen. Waar de jongens het hoofd nog wel eens willen laten hangen zat de spirit er vandaag goed in. Het was duidelijk dat er iets te halen viel met tomeloze inzet. Net voor tijd werd met een laatste slotoffensief meer dan terecht nog een corner versierd. Ditmaal mocht Keano de 2-2 binnen koppen. Het was de laatste actie van de reguliere speeltijd.
Aan verlenging doet de jeugd niet zodat de penalty's de beslissing moesten brengen.
De Bataven scoorde driemaal uit de eerste vijf strafschoppen. SKV deed het net zo goed. De spanning was op de gezichten van zowel De Bataven als SKV af te lezen. De zesde penalty van SKV was raak. Helaas ging de zesde penalty van De Bataven strak geschoten naast. Zo eindigde het bekeravontuur van De Bataven met opgeheven hoofd. Er werd hard gewerkt. De koppies bleven omhoog ook bij tegenslag. Er was tomeloze inzet vanaf de eerste minuut tot de laatste minuut. Kortom, een ploeg om trots op te zijn.
Volgende week weer competitievoetbal. Brakkenstein wordt ontvangen in Gendt.