Ploeg om trots op te zijn (De Bataven JO11-1 - Woezik JO-11-2 (3-2))

1e klasse 04

6 oktober 2018 10:15

Leider

Na regen komt zonneschijn. Het was dan ook een heerlijke voetbalochtend op het heilige gras van De Bataven op de Poelwijk. De jongens mochten zelf de drie-punten-ranja meenemen naar de kleedkamer. De sfeer zat er gelijk goed in.
Toch was het Woezik die iets sterker uit de startblokken kwam. Woezik had het overwicht maar De Bataven werd als eerste gevaarlijk. Hein als rechtsback vloog over de zijkant naar voren. De bal ging echter, mede door toedoen van Woezik, net te hard. Het resulteerde in een corner. Niet veel later kwam Yens als rechtermiddenvelder in de spits terecht. De bal ging net naast. Ondertussen hielden Hidde en Seth keeper Stijn in de luwte. Een schot van Seth op de keeper van Woezik was het slotakkoord van het eerste kwart.
In tegenstelling tot de laatste twee weken was duidelijk te zien dat de jongens iets wilden recht zetten. De werklust was aanwezig. Toch was het Woezik die na negen minuten in het tweede kwart op 0-1 kwam. Wellicht terecht, keeper Stijn had al een paar keer goed opgetreden, wellicht ook niet. De inzet van De Bataven werd aan het slot van het tweede kwart beloond. De keeper van Woezik was even niet alert of raakte de bal verkeerd of ... De bal ging rechtstreeks in de voeten van Seth op een meter of 16 van de goal. Twee pasjes en de bal ging met links de goal in (1-1).
Het was De Bataven gelijk duidelijk dat inzet met plezier tot iets moois kan leiden. Een achterstand kan goed gemaakt worden. Terwijl de Bataven vervolgens in het derde kwart vol in de aanval ging werd het fenomeen counter even vergeten (1-2). Jammer want Julian en Hidde waren sterk bezig aan de zijkanten.
In het vierde kwart viel alles op zijn plek. Keeper Stijn moest ondanks het verdedigende werk van Ryan, Giel en Yens toch af en toe kordaat optreden. Een vlammend schot werd goed gekeerd. De verdedigers hielden de schade echter zoveel mogelijk beperkt. Een goed blok werd afgewisseld met een elkaar rugdekking geven. De bal kan natuurlijk ook via de eigen lat weggewerkt worden. Kortom, teamwork.
Ook voorin werden de ballen verdeeld.  De bal over links, door het midden of over rechts. Het was Hein die de bal mooi voorzette op Stijn T. De bal ging rechtstreeks de goal in (2-2). Wout soleerde over de linkerzijde. Hein ging nog eens over rechts. Tot de achterlijn en dan voorzetten. Yens tikt de bal binnen (3-2).
Je zou zeggen dat de wedstrijd dan rustig uitgespeeld moet worden. De Bataven denkt daar anders over en versierde nog een corner. De corner werd goed voorgezet op het hoofd van Yens. Hij kopte echter met zijn oog 10 centimeter teveel naar links. Oftewel de goal stond net verkeerd. Niet veel later klonk het fluitsignaal. De overwinning werd meer dab terecht groots gevierd. Hard werk, samen werken, elkaar helpen en de ballen verdelen. De Bataven JO11-1 verdient een pluim!
Volgende week staat het treffen met de Treffers op het programma.  In verband met afwezigen ligt het verzoek er om de wedstrijd uit te stellen.