Kou lost dilemma op (Spero JO11-2 - De Bataven JO11-1 (4-1))

4 - 1

Bataven JO11-1

1e klasse 04

8 december 2018 8:30

Een wat als was bij aanvang een veel besproken vraag. Spero moest winnen om zicht te houden op het kampioenschap. De Bataven was graag bereid hier een stokje voor te steken. Bij winst was de doordeweekse wedstrijd tegen De Treffers in Groesbeek niet meer strikt noodzakelijk.
In alle vroegte stond in Elst de wedstrijd op het programma. In de nieuwe kleedkamers van Spero werd nog kort even de strategie besproken terwijl buiten de schijnwerpers werden aangezet om de vedettes in het zonnetje te zetten. Het was koud, nat en er stond behoorlijk veel wind. Een echte herfstwedstrijd.
De bedoeling van Spero was duidelijk. Het fysieke overwicht zou uitgebuit worden. Gevolg hiervan was dat door de regen en kou elk pijntje werd gevoeld.
Het eerste gevaar was dan ook voor het groen-wit. Het schot van afstand ging over de goal van Hidde. De Bataven zette zich goed in. Er werd hard gewerkt en zo nu en dan werd er ten aanval getrokken. Laatste man Giel schoot van ver net naast. Het eerste kwart was daarmee onbeslist.
De start van het tweede kwart gaf hoop. Ryan, Giel, Roel en Yens hielden samen met Hein, Stijn en Wout goed stand achterin. Seth probeerde de verdedigers van Spero te dwarsbomen maar waren groter en iets sneller. Toch werd er een corner versierd op links. Stijn legde aan met zijn rechtervoet. Een mooi curve in de bal, gedragen door de wind zorgde voor de 0-1.
Zes minuten later stelde Spero orde op zaken. Een corner belandde in de massa van spelers op de hak van een Spero-speler (1-1). Op zich een verdiend doelpunt maar niet de wijze waarop. Even later ontstond er een gat in de de verdediging. Hidde was vervolgens kansloos (2-1).
Blijkbaar waren de sterren genoeg in het zonnetje gezet. De lampen gingen uit. Nu was het niet alleen koud, nat en winderig maar ook nog donkergrijs. Gelukkig mochten de jongens tijdens de rust heel even opwarmen in de kleedkamer.
Ook in de tweede helft werd er weer hard gewerkt. Spero was echter net wat beter. Voetbaltechnisch, maar ook wat gehaaider. Langzaamaan ontstond er wat gemopper. Zeker toen de scheidsrechter een vrije trap gaf nadat Hidde naar het oordeel van de scheidsrechter de bal wat ver van zijn goal opraapte. Zeg maar eens waar de 'zestien' ophoudt. Er werd een heus muurtje gebouwd. De palen werden gedekt. De Bataven was er klaar voor. Helaas werd de bal in de muur van richting veranderd en was de gedekte paal geen gedekte paal meer. De bal ging het hoekje in (3-1). Enigszins gefrustreerd ging De Bataven op zoek naar de aansluitingstreffer. Ondanks de verwoede pogingen kon er niet echt gevaar gesticht worden. Mocht De Bataven al te dichtbij komen dat werd de handrem van Spero aangetrokken. Het spelletje waar De Bataven niet van houdt. Toen Hein aan zijn shirt getrokken werd en iedereen er van overtuigd was dat hieruit een vrije trap zou volgen stond iedereen dan ook stil. De scheidsrechter had echter niet gefloten en was dat ook niet van plan. De weg voor Spero was tot grote woede van de Batavenspelers vrij (4-1). Niet veel later werd er afgefloten en mocht de warme douche gezocht worden.

Spero (en de regen) had(den) De Bataven verslagen. Aanstaande dinsdag staat dan ook de wedstrijd tegen De Treffers op het programma. De Treffers kunnen kampioen worden. De Bataven kan nog een mooi verdiend plekje stijgen. Kortom, de drie punten worden graag door De Bataven in ontvangst genomen.