Stijgende lijn wordt voortgezet (De Bataven JO11-1 -Beuningse Boys JO11-1 (3-0))

Bataven JO11-1

3 - 0

Beuningse Boys JO11-1

1e klasse 04

17 november 2018 10:15

Luca Kersten

Het was weer genieten langs de zijlijn. Niet vanwege het weer. Het was ijzig koud. Wel vanwege de inzet, de kansen, het harde werken en de mooie acties.
De wedstrijd werd vooraf gegaan met een minuut (bijna) stilte ter nagedachtenis van Nol Teunissen. Een mooiere eer dan te winnen kun je haast niet bedenken.
De Bataven gingen goed van start. Seth ging op solo en omzeilde de verdedigers en de keeper. Zijn linkerbeen werkte voor de open goal niet mee. Naast.
Verder dan een mooie voorzet van Hidde waar Hein net niets mee kon bracht het eerste kwart niet. De jongens werden aangespoord iets actiever te worden.
De Beuningse Boys probeerde in het tweede kwart aan te vallen. Ze hadden echter geen kans en deze werden ook niet weggegeven. Gelegenheidskeeper Giel stuurde de verdedigers aan. Roel liep als laatste man de gaten dicht die zo nu en dan vielen als er weer werd aangevallen. Yens en Ryan dekte hun man en kropen daar waar nodig er voor. Het lukte niet altijd maar de Beuningse Boys waren dusdanig van slag dat er geen gevaar ontstond.
Wout stuurde vanaf het middenveld de aanval aan. Julian en Hein over rechts. Stijn en Hidde over links. De Bataven deden zich te kort. De vrije trap van Hidde kon net niet binnen getikt worden door Stijn. Ook de solo over rechts van Hein kon Stijn net niet met de buik de goal in sturen. In de zesde minuut werd de aanvalsdrift toch beloond. Seth kon niet schieten en besloot een voorzet te geven. Hidde schoot raak (1-0). Ze hadden de smaak te pakken maar verder dan kansen kwam De Bataven niet. Ook niet toen Hein Yens vond. Het schot ging over. De bal van Stijn ging even later net naast. Kortom, op het afwerken zal verder getraind moeten worden.
De tweede helft was ook voor De Bataven. Hidde en Wout hadden mooie schoten. Het was Hein die de bevrijdende 2-0 maakte uit een vrije trap. Een bal hoog richting goal buiten het bereik van de keeper. Het moet vermeld de Beuningse Boys schoten even later voor het eerst op goal. Een mooie test voor Giel die slaagde. Niet veel later scoorde Hidde bijna met zijn hoofd. De voorzet van Yens uit een 'ingooi' was op maat. De bal ging echter net naast.
In het vierde kwart werd ook nog gescoord. Ryan die een goede wedstrijd speelde kwam weer goed voor de man. Hij vond de vrijstaande Stijn die op avontuur richting de keeper mocht. De keeper pareerde. De rebound was voor Seth (3-0). De 4-0 stond ook bijna op het scorebord. Een mooie vrije trap van Stijn werd keurig dood neergelegd door Seth. De Beuningse Boys lette deze keer wel goed op. De bal werd weggewerkt. Niet veel later klonk het fluitsignaal en de slinger kon weer gemaakt worden.
Volgende week in alle vroegte naar Nijmegen (Blauw-Wit). Eerst weer lekker trainen van de week en dan zaterdag alles geven. Gloort er iets moois aan de horizon?