De Bataven laat het liggen (De Bataven JO11-1 - Brakkenstein JO11-1 (2-5))

Brakkenstein JO11-1

1e klasse 04

27 oktober 2018 10:15

Leider

Ter voorbereiding op de kraker thuis tegen Brakkenstein werden de talenten van JO11-1 van De Bataven woensdag getraind door Erik Wegh. De trainingsvaardigheden werden aardig op de proef gesteld en de jongens ook. Duidelijk werd dat de JO11-1 goed zijn maar dat door training je beter kunt worden. Niet alleen jezelf maar ook als team. Zonder team kun je immers geen wedstrijd spelen laat staan een wedstrijd winnen. De oefeningen waren dan ook gericht op het beter worden. Het hoeft niet snel. Het draait om de techniek. Is de techniek goed dan komt de snelheid ook. Beetje inzet erbij en de JO11-1 kan iedereen aan.
Door herhaling worden vaardigheden automatismen. Daar was vrijdag nog weinig van te merken. Bij een aantal stond het plezier, dat uiteraard ook belangrijk is, voorop. De inzet had er onder te lijden.
Gelukkig was de start zaterdag tegen Brakkenstein goed. Er werd gelopen voor iedere bal. Het positiespel behoeft nog wat verbetering maar met de inzet werd een en ander meer dan voldoende gecompenseerd. In de zevende minuut vond Hein het net na een mooie voorzet van Seth. Hij tekende voor de 1-0.
Een team bestaat uit een keeper, verdedigers, middenvelders en aanvallers. Natuurlijk is het leuk om aan te vallen. Het is nog leuker om te scoren. Toch is een team een goed team als iedereen elkaar helpt. Hein bracht dan ook redding op de achterlijn nadat Hidde met goed keeperswerk zijn goal zo goed mogelijk schoon hield. Is de tegenstander je dan toch voorbij dan staat er hopelijk een ander klaar. Aanvallen is ook verdedigen en andersom. Julian stichtte ondertussen met een goed schot aan de andere kant voor gevaar.  Stijn T. Giel en Roel, ja de selectie was voor het eerst dit seizoen compleet, schakelde de tegenstander uit met hulp van Julian, Seth, Hein en Stijn J. Helaas vond Brakkenstein in de blessuretijd van het eerste kwart de vrije man die de bal met een lob over Hidde kreeg (1-1).
In het tweede kwart kwamen ook Wout, Ryan en Yens De Bataven versterken. Het was Stijn T. die met links de keeper verschalkte (2-1). Het was een heerlijk opgaande wedstrijd met iets wat betere jongens in het oranje. Toch kwam Brakkenstein tegen de verhouding in wat makkelijk aan de 2-2. De solo van Hein over rechts werd niet beloond. De hele rechterkant en de achterlijn was belopen. Het schot met links ging net naast.
Waar het in de rust mis ging is niet helemaal duidelijk. De start van de tweede helft was nog voor De Bataven. Het schot van Yens miste echter vaart om gevaarlijk te worden. Even later mocht Brakkenstein van grote afstand vrij schieten. Het schot was hard en hoog. Hidde was kansloos. Daar waar in de eerste helft gestreden werd voor de bal werd in de tweede helft meer gewandeld. Ook was de solo wat belangrijker dan het samenspel. De jongens in het geel kregen veel vrijheid en de sfeer was wat gelaten. Nergens voor nodig met een 2-3 achterstand. Het was een voorbode. De corner die op de voeten van Stijn J. kwam had redding en geloof kunnen brengen. De bal ging echter net naast. Brakkenstein mocht niet veel later de 2-4 vrij inschieten.
De beker was helaas leeg terwijl er nog vijftien minuten gespeeld moesten worden. Zonder de benodigde inzet was Brakkenstein sterker. De score werd dan ook terecht nog naar 2-5 gebracht.
Gelukkig is er van de week weer training om beter te worden. Met de nodige inzet van iedereen kan het zaterdag mogelijk tegen DVOL wel. In de beker hebben ze het immers al laten zien tegen DVOL. Inzet met plezier wordt (vaak) beloond.