Onze Supporters Club (OSC JO11-2G - De Bataven JO11-1 (2-4))

2 - 4

Bataven JO11-1

1e klasse 04

10 november 2018 8:30

Het was vroeg dag zaterdag 10 november. Toch waren de jongens van oranje fris. Wellicht frisser dan de meegereisde supporters. Ook deze week waren de ouders van De Bataven weer goed vertegenwoordigd. De steun kon De Bataven goed gebruiken. In de vierde minuut was het Wout die een corner van OSC ongelukkig in eigen goal kreeg (0-1). De Bataven was echter niet van slag mede door toedoen van het enthousiaste publiek. De aanval werd gezocht. Giel liet als laatste man zijn mede-verdedigers Roel en Ryan even alleen en stoomde op. De uitbraak mislukte maar gaf hoop. Zeker toen een vrije trap op grote afstand genomen mocht worden. Stijn T. legde aan. Wie zijn grote voorbeeld is, is de vraag. Hij heeft in ieder geval goed afgekeken. De bal werd in de negende minuut hoog de goal in geschoten (1-1).
Net voor het einde van het eerste kwart was misschien wel de mooiste actie van de wedstrijd te zien. Yens veroverde de bal op de linkerkant. De bal werd gepasst naar Stijn die de bal onmiddellijk doorspeelde naar de vrij voor de keeper staande Hein. Beheerst werd de 1-2 binnengeschoten. Prachtig samenspel. Echt voetbal.
Het tweede kwart was voor De Bataven. Wout mocht schieten op de keeper. Zo ook Seth weer gevolgd door Wout. De keeper van OSC beleefde goede momenten en hield zijn goal schoon. Ondertussen bleef Ryan goed voor zijn man komen. Waren de versnellingen van Roel goed en konden Seth, Yens, Stijn en Hein de verdediging assisteren om de eigen goal te beschermen. Hidde hield ondertussen met zijn manschappen stand. De paal hielp ook mee. Toch eindigde de eerste helft in 2-2. De Bataven gaf even minder energie en daar profiteerde OSC van.
De peptalk in de rust had enig effect. De rijen bleven het derde kwart gesloten ondanks een groot aantal corners voor OSC. Echt gevaar was er aan beide zijdes niet.
De beslissing viel in het vierde kwart. Julian en Stijn over de zijkanten. Wout en Seth door het midden. Ook Giel pakte zo zijn momenten terwijl Roel en Ryan goed hun taak uitvoerde. Hidde bleef zijn goal schoonhouden en Hein bleef met zijn snelheid irritant voor de tegenstander. Yens dacht ondertussen aan de oranje dames en aan Lieke in het bijzonder. Lieke had de aandacht op haar borst gevestigd door hiermee te willen scoren. De bal belande echter op de kruising. Yens had de borst van Lieke in gedachte maar dacht: "dat kan ik beter". Hij scoorde wel (2-3). De spanning was volop aanwezig.
De Bataven had ondertussen het speloverwicht. Het verschil werd echter niet uitgedrukt in de score. De solo van Seth belande op de keeper. Niet veel later mocht hij toch de 2-4 binnenschieten. De score had nog verder kunnen oplopen nadat de keeper van OSC begon te grabbelen. De jongens van De Bataven waren echter, meer dan terecht, al tevreden.
Volgende week komen de jongens uit Beuningen. De huid moet niet verkocht worden voordat ... Hard trainen deze week. Goed je best doen en weer een beetje beter worden. Laat ze maar komen.