De Verdedigers Over Lopen (DVOL JO11-2 - De Bataven JO11-1 (0-7))

0 - 7

Bataven JO11-1

1e klasse 04

3 november 2018 9:45

Een aantal weken geleden stond deze wedstrijd ook op de agenda. Niet Lent maar Gendt was toen het strijdtoneel. Toen voor de beker (6-3 voor oranje), nu voor de competitie.
De eerste kans was voor De Bataven.  De tweede kans was voor De Bataven. De derde kans was voor De Bataven. De vierde kans enz. Seth, Hidde, Yens, Stijn, Julian, allemaal met grote dan wel iets minder grote kansen. Ondertussen hielden Ryan, Giel en Roel de boel achterin goed dicht. De spaarzame uitbraken werden vroegtijdig onschadelijk gemaakt. Het eerste kwart was qua doelpunten echter onbeslist.
Het tweede kwart begon daar waar het eerste kwart eindigde. Kans, op kans. Het geluk was niet aan de zijde van de oranje jongens. Ook Wout en Hein konden de goal niet vinden. Moet gezegd dat vele schoten wel op goal gingen maar de keeper van DVOL was de man of the match aan de zijde van rood-wit. Toch capituleerde de keeper van DVOL. Net voor de rust vond Wout het net (0-1). Op een schot laag over de grond was de keeper kansloos. Er viel een last van de schouders van De Bataven. De enige die mocht klagen was de keeper in het groen. De balcontacten van Stijn waren op één hand te tellen. Positief bezien, een pluim voor het team. Een minuut na het eerste doelpunt viel ook het tweede doelpunt. Hidde en Julian hadden pech. De mooie voorzet van Hein belande op de paal na een schot van Wout. Seth schoot van afstand binnen (0-2).
In het gemak waarmee de kansen gecreëerd werden zat ook het gevaar. In de rust werd aangedrongen op samenspel en behoud van posities. Iedereen wilde scoren. Het gevolg was dat het spel er in de tweede helft af en toe onder leed. Dit was dan ook de enige kritische noot want de inzet bleef onverminderd groot. Wanneer de doelpunten dan ook vallen voetbalt dat natuurlijk ook wel lekker.
In de vierde minuut van de tweede helft viel de 0-3. Het schot van Hidde kreeg niet de vaart mee die het schot nodig had. Het werd daardoor een voorzet. Stijn werkte de bal het net in. Voordat de 0-4 viel konden de enthousiaste toeschouwers genieten van een omhaal van Stijn. Nou ja, de poging was er. Even later was Roel met een hard schot dichtbij. De 0-4 zou vervolgens vallen na een voortzet van Roel. Giel tikte de bal subtiel binnen.
Ook deze week mocht Hein op avontuur. Stijn stuurde Hein goed de diepte in. Hein omzeilde de keeper maar niet alleen Hein had de vaart erin. De bal ook en ging over de achterlijn. Niet veel later vond Hidde van afstand de tweede paal (0-5). Vijf minuten voor tijd was Wout dichtbij zijn tweede doelpunt. De keeper redde maar de rebound was voor De Bataven. Seth schoot de 0-6 binnen. Het slotakkoord was qua score ook voor De Bataven. Hidde ging op solo en vond de korte hoek (0-7). Het echte slotakkoord was bijna voor DVOL. Een uitbraak, de enige van de wedstrijd, werd door Stijn met hulp van Hein en de andere toegesnelde spelers van oranje, onschadelijk gemaakt. Een meer dan verdiende overwinning was een feit.
Met deze inzet krijgt OSC het zaterdag zwaar. Vrijdag maar vroeg naar bed. De wedstrijd begint om 8:30.