0 - 3

Bataven JO15-2

2e klasse 05

24 november 2018 14:15

Vandaag stond er een wedstrijd op het programma tegen SDOO, de nummer 12 in onze competitie. Ondanks dat ze laatste stonden hadden ze niet 1x dik verloren. We wisten dus dat het geen makkelijke pot zou worden. Er deden ook 2 jongens van de JO15-1 mee, Rigo en Simon, omdat Nout en Ruben allebei geblesseerd waren.

We begonnen de wedstrijd met een 4-3-3 opstelling. Luca in de goal, Willem en Jord K centraal achterin, Max rechtsback, Bram linksback, linksmid Xavier, midmid Jort H en rechtsmid Ties. Voorin stonden, linksbuiten Daaf, rechtsbuiten Rohulla en in de spits Tim. De wedstrijd begon een beetje slap. We kregen wel een paar kansjes, maar ze waren niet echt perfect. Ook SDOO kreeg een paar kansjes in de eerste helft. Waaronder een vrije trap van afstand ,best dichtbij de goal, maar die werd hoog over geschoten. Toen kwam de eerste echt goede aanval. Een voorzet van Rohulla kwam terecht bij Daaf die op de 11 meter hem erin kon schieten vanuit de lucht. Jammer genoeg raakte hij de bal niet goed en pakte de keeper hem. De scheidsrechter floot af voor de eerste helft, de stand is nog steeds 0-0.

Begin 2de helft was de opstelling Jord en Willem nog steeds centraal, Max rechtsback, Niek linksback, linksmid Xavier, midmid Simon, rechtsmid Ties, spits Tim, rechtsbuiten Rohulla en linksbuiten Rigo. De eerste kans in de tweede helft was een corner. De bal kwam goed voor de goal en Rohulla schoot hem via de tegenstander in de goal.  Yess 1-0!

De rest van de tweede helft kwam SDOO niet aan voetballen toe, want de Bataven was veel sterker. Dit leed zelfs tot de 2-0 van Daaf en de 3-0 door een mooi schot van Rigo. Op dat moment besluit Yannick om 3-5-2 te gaan spelen met 2 verdedigende middenvelders en een aanvallende middenvelder. Dit resulteerde in heel aanvallend spel, maar helaas geen doelpunten meer. De eindstand is dan ook 3-0 voor Bataven en daarmee een goede overwinning op SDOO.