De Bataven redt het niet (Bataven JO11-1 - AWC JO11-2 (0-8))

AWC JO11-2

1e klasse 04

29 september 2018 10:15

Leider

Het mooie van een diep dal is dat je eruit kunt klimmen en de toppen hoger zijn. Zaterdag tegen AWC uit Wijchen liep uit op een nieuwe deceptie. Een verdiende nederlaag werd bijgeschreven. Er waren echter ook lichtpuntjes.
Het begin van de wedstrijd op het nieuwe kunstgras was voor de Bataven. De eerste kans kwam na zeven minuten nadat Stijn J. zich vrij kapte en net voor langs schoot. Helaas was AWC drie minuten later bij een corner scherper. De vrije man werd gevonden en keeper Hidde was kansloos (0-1). Toch was het eerste kwart gelijk opgaand. Een puntertje betekende bijna de 1-1.
In het tweede kwart werd AWC sterker. De bal ging rond. Telkens werd de vrije man gevonden mede door het het afwachtende spel van de Bataven. De man werd achterin, voorin en op het middenveld op een meter of drie verdedigd. Korte mandekking was vandaag ver te zoeken. Kortom, de spelers van AWC hadden alle tijd en wisten er raad mee. Vlak na het begin van het tweede kwart was het raak. Een afstandsschot viel met een boog over de vingertoppen van Hidde heen (0-2). Ook het schot zes minuten later was scherp genoeg (0-3). Hidde redde net voor rust nog prachtig zodat de achterstand overbrugbaar bleef.
Alle tips ten spijt was ook het derde kwart voor AWC. Aan de inzet lag het deze week, in tegenstelling tot vorige week, niet. Iedereen werkte hard. Ryan had mooie bloks en ontregelde de linkerkant van AWC. Yens deed hetzelfde aan de andere kant. Giel assisteerde als laatste man. Iedereen was zoals gezegd te lief. In de achtste minuut vond AWC weer de vrije man (0-4). Net voor het einde van het derde kwart viel de 0-5 met weer een boogbal.
Het vierde kwart ging alle kanten op. De kans op winnen was inmiddels niet meer zo groot gelet op het spel. Toch werd uit alle macht gezocht naar de aansluitingstreffer. Hein vloog op de rechterkant en zette na een kapbeweging met links voor. Julian kon net niet afronden. Een schot van Stijn T. mocht er na een corner zijn maar trof ook geen doel. Ondertussen werd uit een vrije trap de 0-6 gemaakt. Wout zette met een fraaie actie zichzelf vrij. De keeper tikte de bal net naast. De bal ging vervolgens uit de daarop volgende corner over de doellijn. Iets te letterlijk want de bal zag veel lijn maar ging er niet over heen. De oranje voetjes kwamen net te laat om de bal er over heen te duwen. Even later was het Yens die de boel op scherp zette met een hard schot na een actie van Hein. Ook Seth liet zich zien maar zijn schot ging net naast. Zijn poging met links even later stierf in schoonheid. Hij maaide over de bal. De Bataven had overwicht. Het zat echter niet mee. De 0-7 viel uit een counter. Terwijl Yens het nogmaals met een schot probeerde bepaalde AWC de eindstand 0-8.
Zaterdag is er weer een wedstrijd. Ditmaal komt Woezik JO11-2 naar Gendt. Ook zij hebben nog geen punten. Kortom, een echte zes-punten-wedstrijd.