Bataven wint met tennisuitslag (Bataven JO11-1 - DVOL JO11-2 (6-3))

DVOL JO11-2

Groep 1 17

1 september 2018 10:15

Milan Dam

Wimbledon en de zomer liggen achter ons. Toch was het een stralende ochtend. Bovendien werd er gevoetbald op echt gras. Het gras was nog wat vochtig. De bal kan derhalve lekker rollen tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen. Een seizoen dat traditiegetrouw begint met de beker.
DVOL uit Lent is de eerste in de rij die er aan moet geloven om bekerkampioen te worden. De JO11-1 bestaat dit seizoen uit elf spelers. Stijn J. en Hidde zijn afwisselend keeper en veldspeler. Yens, Giel, Roel, Seth, Wout, Hein, Stijn T en Julian en onze nieuwe aanwinst Ryan maken het elftal compleet. Helaas is Roel even uitgeschakeld met een enkelblessure.
De Bataven hadden na bijna drie weken trainen er zin in. Voortvarend werd DVOL onder druk gezet en in de tweede minuut maakte Seth zijn eerste doelpunt van het seizoen na goed pressie werk van Hein (1-0). De Bataven zette door en weer was er gevaar. Een corner van Wout eindigde met een schot van Giel. De bal ging net niet op goal en de tip-in van Seth was toch een tip-out.
DVOL liet zich niet breken. Een uitbraak werd niet fel genoeg onschadelijk gemaakt. Bij de tweede paal werd de 1-1 binnen getikt.
De Bataven bleven druk uitoefenen. Het veldoverwicht werd in de elfde minuut met een doelpunt beloond. Het pingelwerk van Hidde bezorgde Wout de bal. Van afstand werd de 2-1 verdiend binnen geschoten. Een minuut later ging Giel soleren en met een puntertje werd DVOL gebroken (3-1). Helaas was de aandacht daarna weg en mocht DVOL op haar beurt de Bataven breken. Zij waren wel attent en Stijn was kansloos tegen de overmacht (3-2).
In het tweede kwart, vanaf dit seizoen speelt de JO11-jeugd vier keer vijftien minuten, was het Wout die de marge weer op twee zette. Stijn ging over links en zette captain Wout vrij voor de 4-2. Julian had goed afgekeken en deed vervolgens hetzelfde over links. Helaas werd de bal door Stijn net naast geschoten. DVOL klampte echter aan en wist een corner te versieren. De afgeslagen bal werd van afstand hard en zuiver prachtig binnengeschoten (4-3).
Tijdens de rust werden de puntjes op de i gezet. Op positie spelen blijft een aandachtspunt, net als de bal rond spelen en er fel bovenop zitten. In het begin van de tweede helft werd het puntje op de i gevonden. Na een uitbraak van Hein kan Wout in de rebound zijn derde doelpunt maken (5-3). De setwinst was nabij. De spelers waren los. Met een diepe bal van Giel ging Hein op avontuur. De keeper van DVOL hield echter stand. Ook de solo van Wout werd niet afgerond. Ondertussen hadden Yens en Ryan het met hulp van Seth achterin onder controle. Keeper Stijn kreeg steeds minder te doen. De andere Stijn mocht de setstand op 6-3 brengen met een afstandsschot. Met 6-3 heb je met tennis een set gewonnen. De jongens waren er echter nog niet klaar mee. Het is immers voetbal. Een vrije trap werd prachtig door Stijn voorgezet. De kopbal van Giel belande op lat. Mooi om te zien en een applaus waard maar geen score op het bord.
Het vierde kwart was er een van 'frustratie'. De bal wilde er niet meer in ondanks het enorme veldoverwicht. DVOL kwam niet verder dan een corner. Seth stuurde hierop volgend Julian op avontuur. De bal ging net naast. De keeper van DVOL had zijn kwart. Het schot van Hidde werd goed gekeerd. De aanval van Hein en Seth waarbij Wout mocht voorzetten werd door Hidde net overgeschoten. Seth vrij voor de goal vond de linkervoet van de keeper in plaats van het netje. Ook de bal van Seth in de korte hoek werd even later vakkundig tegengehouden met de linkervoet. Het zat derhalve niet mee. Desalniettemin mogen de jongens meer dan tevreden zijn. Goede inzet + plezier is (vandaag) winnen.
Samengevat, de eerste set is gewonnen. Volgende week volgt de tweede set tegen Eldenia JO11-1 in Arnhem.