Spektakelstuk met clown en mafkees in bijrol (Bataven JO11-1 - Arnhemse Boys Schuytgraaf JO11-2 (9-4))

Bataven JO11-1

9 - 4

Arnhemse Boys Schuytgraaf JO11-2

Groep 1 17

15 september 2018 10:15

Leider

In het drieluik van de voorronde van de beker valt vandaag de beslissing. Zowel de Bataven als Arnhemse Boys Schuytgraaf (ABS) hadden hun voorgaande wedstrijden gewonnen. Het doelsaldo van de ploeg uit Arnhem was echter beter. De Bataven moet dan ook winnen om verder te bekeren.

De Bataven ging van fel van start en had gelijk het overwicht. Hein zette goed door en vond Seth. Na 42 seconden tekende Seth voor de 1-0. Blijkbaar was er wel enige spanning want uit het niets was het opeens 1-1. De bal kon niet goed weggewerkt worden en daar wist ABS wel raad mee.
De Bataven pakte de draad op en na zeven minuten maakte Seth zijn tweede na een voorzet van Julian (2-1). Het daarop volgende avontuur van Hein na een corner van ABS stuitte op de keeper. Wout kon even later de keeper nog eens testen. De verdedigers waren deze keer net iets sneller.

In het tweede kwart werd het verschil gelijk gemaakt. Giel maakte in de vierde minuut, weer met de punt van zijn schoen, de 3-1. Twee minuten later ging Hein vanaf de rechterkant langs de lijn de diepte in. De voorzet vond Wout die met een mooi schot de 4-1 binnen schoot. Heel even liet ABS zien wat er zoal te trainen valt. Een mooi ingestudeerde corner belande van speler 1, 2, 3 bij speler nummer 4. Met een vlammend schot werd de kruising gevonden (4-2). Vlak voor rust werd de orde hersteld. Hein was weer weg en vond deze keer de mee opgekomen Stijn. Met een bekeken schot, lobje, boogbal of hoe je het ook noemen wil ging de bal over de keeper de goal in (5-2).

ABS kwam scherper de rust uit. Een vervelende bal kon net niet lekker gekeerd worden door keeper Stijn. In een ultieme poging redding te bieden schoot Giel de bal die anders ook over de doellijn zou gaan hard binnen in eigen goal (5-3). Wakker geschud ging de Bataven vervolgens op avontuur. Seth stuurde Stijn diep. De voorzet op Hidde belande bij Julian die droog aftekende (6-3). Even later stuurde Seth Hidde op pad. Hidde zag enigzins gefrustreerd zijn inzet via de keeper net naast gaan. Een onnodige overtreding later zorgde voor een waakvlammetje. Ondertussen schoot Stijn binnen tien seconden zowel op de paal als op de lat. Toch pikte even later Hidde zijn goaltje mee (7-3). Net voor het einde van het derde kwart liet Stijn zijn traptechniek nog even zien. Vanaf de linkerkant (bijna achterlijn) werd met een fraaie krulbal met de rechtervoet de verre hoek gezocht en gevonden (8-3).

Het vierde kwart zorgde ook voor spektakel in positieve zijn. Yens en Ryan speelde een puike wedstrijd acherin. De bal werd veelvuldig afgepakt voordat ABS gevaarlijk kon worden. Toch kon ABS de 8-4 maken. Iedereen van oranje was net te laat. Het slotakkoord voor wat betreft het scorebord was echter voor oranje. Hein kon met met wat duw en trek werk met drie jongens met twee koppen groter zichzelf vrij zetten en vond vervolgens Julian. Julian zette de eindstand op het scorebord (9-4). Niet veel later volgde spektakel in negatieve zin. Seth maakte met een mooie sliding op de bal een aanval van ABS onschadelijk. De speler van ABS werd licht geraakt. Blijkbaar was dit de druppel die de emmer deed overlopen bij de leider van ABS. Briesend vloog hij het veld op. Met woord en gebaar werd de jeugdscheidsrechter (ten onrechte) vermanend toegesproken. Een woordenwisseling met de leiders van de Bataven (mafkees en clown aldus de leider van ABS) volgde. Elk geschreven woord in het verslag is er een teveel voor dit voorval. De wedstrijd ging door. De geschokte scheidsrechter had inmiddels een penalty gegeven. Keeper Stijn was ogenschijnlijk niet onder de indruk van het verbale geweld. Stijn keek de penaltykiller strak in de ogen en keek vervolgens de bal over. Het slotakkoord op het veld was vervolgens voor de Bataven maar Hein vond alleen nog de paal en het avontuur van Julian eindigde op de keeper. Keeper Stijn liet aan het einde nog even zien waarom hij een goede keeper is met goede reflexen.

Na afloop waren de gemoederen nog niet bedaard bij de leider van ABS. Het herhaalde verzoek van de clown voor respect aan het adres van de (jeugd)scheidsrechter en het goede voorbeeld geven aan jeugdspelers van (bijna) tien werd niet gewaardeerd. Zwaar gefrusteerd kon hij toekijken hoe de jongens van oranje bijna allemaal hun penalty raak schoten. Bovendien hield keeper Stijn bijna zijn hele goal schoon. Met gemengde gevoelens werd het feestje gevierd. Het bekeravontuur gaat door. Reserveer 20 oktober maar vast in de agenda!

Volgende week start in alle vroegte de competitie in Nijmegen bij SCE.