Tweede set is ook voor de Bataven (Eldenia JO11-1 - Bataven JO11-1 (3-4))

3 - 4

Bataven JO11-1

Groep 1 17

8 september 2018 10:00

Vorige week nam de Bataven laat afstand van DVOL. De drie punten bleven in Gendt. Eldenia, de tegenstander van vandaag, had de punten vorige week ook bij de thuisploeg laten liggen. Om de bekerdroom levend te houden moest Eldenia vandaag winnen. De jongens van oranje zaten echter nog in de winning mood en willen door in de beker. Ook zij maken aanspraak op de drie punten.

Het eerste kwart was voor de Bataven. Het spel golfde wat op en neer maar de kansen waren voor oranje. Stijn T. was halverwege het eerste kwart met een vlammend schot dicht bij de 0-1. De kopbal van Giel, uit een corner, in het zijnet mocht er ook zijn. De keeper van Eldenia hield echter zijn goal schoon. Ook toen Stijn nogmaals met een schot de goal zocht.

In het tweede kwart werd de bataven sterker en zocht via de flanken de aanval. Hein ging over rechts en zocht Julian bij de tweede paal. De bal kwam vervolgens net niet op het hoofd van Seth. Er was gevaar, de bal lande net niet op het hoofd van Seth. Even later had Seth wel de 0-1 op zijn schoen. Na een intrap werd Seth die vrij voor de goal stond gevonden en ronde rustig af (0-1). Hein over rechts en Julian over links maakte het de verdedigers van Eldenia lastig. Ook Stijn J. die vandaag in de spits stond sleurde en maakte het de verdedigers lastig. Ondertussen hadden Giel, Yens en Ryan de aanvallers van Eldenia onder controle. De bal werd vakkundig onderschept en naar voren getransporteerd. Toch kwam er net voor de rust een grote kans voor Eldenia. Twee man stonden ineens vrij voor keeper Hidde. Hidde bleef echetr rustig. Eldenia wist van de stress geen goal te maken.

In de tweede helft startte de Bataven met hetzelfde spel als in de eerste helft. De aanval werd gezocht en in de vierde minuut werd Wout op pad gestuurd door Seth. Een fraaie solo van Wout volgde met afronding (0-2). De Bataven zat op rozen zou je denken. De Bataven bleef echter te lief en liet Eldenia te lang aan de bal. De vrije man mocht gevonden worden. Het leverde Eldenia een corner op. Door zwak verdedigen mocht Eldenia plots schieten (1-2). De Bataven bleef er in geloven. Julian zorgde bijna voor de 3-1. Stijn en Stijn zochten en vonden elkaar maar niet de goal. Toch was Eldenia plots weer gevaarlijk voor de goal. Onnodig werd het 2-2.

Het vierde kwart zou de beslissing brengen. Vrij snel ging Stijn T. op solo (2-3). De verdiende voorsprong werd uitbundig gevierd. De Bataven had de smaak te maken. Achterin ging de deur op slot en de aanval werd gezocht. Met een mooie intrap werd Wout langs de lijn de diepte ingestuurd. De prachtige voorzet werd net naast getikt. Ook de corners bleven een gevaarlijk wapen. Toch viel de 4-2 niet uit een dood spelmoment. Wout onderschepte de bal en vond de vrije staande Stijn J. Koelbloedig werd het 4-2.

De buit was binnen. Toch werd het in de slotseconden door een curieus moment 4-3. De scheidsrechter die verder netjes floot zag een terugspeelbal die verder niemand zag. De 'normale' waarschuwing bleef uit. Op vijf meter van de goal (terwijl de keeper de bal ruim naast de goal net voor de achterlijn binnen had gehouden) volgde een indirecte vrije trap. De vrije trap werd keurig onder kant lat afgerond voor de statistieken. Na de aftrap volgde gelijk het eindsignaal.

Deze week dus geen tennisuitslag doch de tweede set is wel binnen. Volgende week volgt in Gendt de derde set tegen de Arnhemse Boys Schuytgraaf JO11-2. Er zal gewonnen moeten worden om verder te bekeren. De Arnhemse Boys Schuytgraaf hebben namelijk ook hun twee wedstrijden gewonnen. Hun doelsaldo is net iets beter.