Groep 2 27

8 september 2018 10:15

Scheidsrechter

Todor Wissink

Na vorige week met 3-0 gewonnen te hebben van spero, is vandaag De Treffers JO-15-2 uit groesbeek onze tegenstander. We kennen ze nog van de halve finale beker van vorig jaar. Deze wedstrijd werd toen nipt verloren met 2-3, dus we hebben nog wat recht te zetten.

Na de fotosessie, werd er begonnen met een goede warming-up. Nog ff de kleedkamer in voor de laatste detail besprekingen, en dan volle bak er tegen aan. We beginnen in de volgende opstelling:

Luca in de goal. Achterin bram, jord, max, en nout. Op het middenveld xavier, ties en ruben. En voorin daaf, tim, en rohullah. Willem en niek als back-up. De jongens beginnen wat tam aan de eerste helft. En de treffers hebben wat handige voetballers in het team, die ons regelmatig het kaas van het brood eten. Tot echt grote kansen leidt dit niet, want meestal is het gevaar tot de 16mtr. Het spelletje golft een beetje op en neer, maar het blijft een tamme pot. De treffers is iets of wat de bovenliggende partij. Totdat wij onze eerste grote kans krijgen en die ook gelijk wordt binnengeschoten. Luca speelt de bal van achteruit op ties. Ties weet met een mooie steekpass tim te bereiken, die met zijn snelheid de laatste man eruit loopt en oog in oog komt te staan met de keeper. Met een strakke diagonale schuiver weet hij de keeper te passeren, 1-0.  Wanneer de treffers aftrapt ligt de bal binnen 10sec achter luca, 1-1. De treffers zijn daarna wat slimmer en sterker maar tot de rust blijft het 1-1. In de rust schudt Yannick de boel nog maar eens wakker. Er moet meer strijd, passie en beleving komen. Nou daar is yannick goed in geslaagd, want de 2e helft heeft alles wat een bekerwedstrijd moet zijn. Onze jongens beginnen fel aan de 2e helft en hebben iedere bal van de treffers. Constant zijn we in de aanval, en de jongens blijven goed in positie lopen. Vanaf de aftrap wordt tim wederom alleen voor de keeper gezet, maar deze keer houdt de keeper het schot. We blijven druk zetten en vechten voor elke meter. Dan wordt ties vanaf de middellijn weggestuurd met een diepe bal op links. Ties gaat op volle snelheid richting de goal, kapt de bal voor zijn rechter en schiet in de korte hoek de 2-1 binnen. Dit doet ties 10min. Later op dezelfde manier nog eens, 3-1. Met nog 10min. op de klok lijkt het een gelopen wedstrijd. Wij staan als een huis, en de treffers wil wel maar komen er niet doorheen. Totdat 5 min. voor tijd toch de 3-2 valt. Dan wordt het toch nog billen knijpen. Maar met alle passie, strijd en beleving  die we nog hebben, weten we de 3-2 overwinning in gendt te houden. Top-prestatie mannen. Leuke pot voetbal met alles erop en eraan. Een overwinning om van te smullen.  Met 1 been in de volgende ronde van het bekertoernooi. Op naar volgende week, thuis tegen de beuningse boys. Alvast succes gewenst.