Duivense Veldslag Verloren (DVV JO10-1 - Bataven JO10-1 (6-0))

6 - 0

Bataven JO10-1

Onder 10, JO10-1, Hoofdklasse 4

24 maart 2018 9:45

Na een mooie midweekse overwinning kwam de winter even terug. Vorige week ging de wedstrijd namelijk door de kou niet door. Nu was de lente aangebroken. Helaas was het resultaat nog winters.

DVV ging na het eerste fluitsignaal fanatiek in de aanval. Ze waren wat groter, sterker en slimmer in de duels. Het begin was dan ook eenrichtingsverkeer. De kansen waren niet voor oranje. Gelegenheidskeeper Hidde hield als gevolg van blessureleed bij eerste keeper Stijn J. de eerste minuten echter wel zijn goal schoon met behulp van zijn verdedigers Hein, Giel en Yens. Ook Wout, Roel en Stijn droegen hun steentje bij. Ondanks de hulp die Seth en Julian na hun eerste invalbeurt boden viel na 9 minuten dan toch de 1-0. Een afstandsschot ging via binnenkant paal over de lijn (of toch niet...).

Gelukkig kwamen de Bataven na het eerste vuurwerk uit de verdrukking. Helaas zat het Seth tweemaal niet mee. De eerste bal ging net naast en even later werd een puntertje geblokt. Ver in blessuretijd, na een schermutseling voor de goal van DVV bij een vrije trap, maakte DVV uit de counter de 2-0.

Terug uit de kleedkamer begon de tweede helft wat stroef. Na 4 minuten werd de 3-0 reeds op het scorebord gezet. Daarna waren de jongens wakker maar helaas had Stijn T. in de aanval net teveel tijd nodig om de keeper op de proef te stellen. Een volgende mooie actie ging over rechts. Hein spurtte met de bal langs de lijn en zette fraai voor. De bal ging helaas niet de touwen in. Het was Stijn T. in de daarop volgende aanval weer niet gegund om vrij richting goal te gaan.

De wet van ... speelde vervolgens mee. Ondanks het goede werk van Hidde en zijn mannen werd de 4-0 van afstand via de kluts gemaakt. De koppies gingen langzaam hangen en moegestreden werd het in de 23e minuut 5-0. De beker was nog niet leeg want enkele tellen later was het ook nog 6-0. Het slotakkoord was voor de Bataven. Een schot van Julian werd nog een kans. Deze tellen echter niet als doelpunt.

De komende twee weken kan er getraind worden op kleine en grote details. Wellicht dat de paaseieren wat lengte, sterkte, behendigheid en slimmigheid brengt. Het kan dan namelijk zomaar dat de sterren wel goed staan. Hopelijk is de volgende tegenstander, Orion, dan de klos. Op 14 april zullen we het weten.