Oranje begint steeds meer te stralen (Bataven JO10-1 - RKHVV JO10-1 (1-4))

RKHVV JO10-1

Hoofdklasse 4

23 mei 2018 18:45

Willem Milder

Onder grote belangstelling werd de midweekse derby in Gendt afgewerkt. De wedstrijd tegen RKHVV werd speciaal verzet naar veld 2 (in plaats van veld 4). Iedereen kreeg de kans om goed naar de kwaliteiten van JO10-1 te kijken. Anders dan dat de uitslag wellicht doet vermoeden werd er goed gespeeld.
De voltallige selectie was compleet. Dat betekende voor vandaag de wederom goed keepende Stijn op goal, de verdediging met Giel, Roel en Yens, een middenveld met Seth, Hidde en Hein en de aanvallers Stijn, Julian en Wout. Uiteraard werd er af en toe gewisseld en kon je sommige spelers op elk plekje op het veld tegen komen.
Laten we beginnen te zeggen dat RKHVV een goede ploeg heeft. De uitwedstrijd van de Bataven ging een aantal weken geleden niet voor niets kansloos verloren met 9-1. Vandaag waren de jongens in het blauw ook iets beter maar het krachtsverschil was aanzienlijk kleiner. Het was de Bataven die, tussen de aanvallen van RKHVV door, ten strijde trok. Gevolg was een grote kans voor Wout na een voorzet van Stijn vanaf rechts. Niet veel later was het Stijn zelf die net naast schoot. Ook Julian liet zich op de linkerkant zien met een vlammend schot.
Helaas had RKHVV het vanaf de dertiende minuut het vijf minuten op de heupen. Een goed blok van Hidde waarbij hij bleef liggen op de grond kwam voor de voeten van een RKHVV-er. Terwijl een groot deel van de spelers mogelijk aan een vrije trap dachten schoot de jongen in het blauw met een mooie boogbal over iedereen heen de bal het netje in. Twee minuten later stond een blauwe speler opeens vrij en mocht vrij inschieten. Nog eens drie minuten later stond een speler bij de tweede paal opeens vrij. Van niets aan de hand stond het ineens 0-3.
De tweede helft was ook leuk om naar te kijken door de hoeveelheid kansen over en weer. Giel mocht een corner net over koppen terwijl keeper Stijn achterin goed werk verrichte. De verdedigers hadden hun zaakjes op orde de tweede helft. Yens, Roel en Giel grepen voldoende in geassisteerd door Hidde, Hein en Seth. Ondertussen kreeg Stijn opnieuw een grote kans na een hakballetje van Julian. De bal werd net niet in de goal gekruld. Ook Seth kreeg een grote kans na een mooie pass van Hein. In de rebound schoot Hein over. Het geluk zat niet mee. Na nog een schot van Seth, dat deze keer net naast ging, was het RKHVV die met geluk de 0-4 maakte in de 23e minuut. Een schot op goal kon Stijn onvoldoende pareren met als gevolg dat de bal, door de benen, langzaam over de doellijn ging.
Het slotakkoord was voor de Bataven. Seth speelde zich vrij en deze keer werd de kans benut. Het verdiende doelpunt kwam op het scorebord. De tijd was vervolgens te kort om er nog een groot spektakel van te maken. Helaas waren de tegendoelpunten talrijker zodat de punten naar Huissen gingen. Het positieve is dat de oranje jongens steeds meer van zichzelf laten zien. Hopelijk gaat DVC'26 het zaterdag lastig krijgen in Didam.