Inspiratie vertaalt zich in doelpunten (Beuningse Boys JO10-1 - Bataven JO10-1 (0-7))

Beuningse Boys JO10-1

0 - 7

Bataven JO10-1

Hoofdklasse 4

14 maart 2018 18:30

Om op een woensdagavond op tijd in Beuningen te komen is menig agenda aangepast. Gelukkig zat het verkeer mee zodat de Bataven ruim op tijd in Beuningen was voor een heuse doordeweekse (inhaal)wedstrijd. Deze keer geen zieken zodat de selectie weer compleet aanwezig was.

De start van de wedstrijd was op vele manieren anders.

Allereerst stond Giel op goal. Weinig wedstrijdervaring op goal maar al wel vaker bewezen een goede keeper te zijn naast het zijn van een goede verdediger. Gevolg van de keeperswissel was dat Stijn J. als laatste man aan de wedstrijd begon.

Verder was het schrijfblok te klein om alle gebeurtenissen te noteren. Er gebeurde veel met veel verrassingen. De start was voortvarend.

De spelers hadden de opdracht om fel van start te gaan en bovenop de bal te zitten. Dit laatste natuurlijk niet letterlijk en dat gebrepen ze maar al te goed. In de eerste minuut had Hein de 1-0 op zijn schoenen. De bal ging echter net naast. Niet veel later stuurde werden Wout en Hein op pad gestuurd door Roel. Op voorgeven van Wout maakte Hein nu wel de 1-0. Een minuut later werd de door Hein voorgezette bal vanaf de zijkant door iedereen gemist behalve door Stijn J. die resoluut de 2-0 afvuurde.

Het begin was veelbelovend. Helaas werden de posities iets teveel verlaten. De drang bij iedereen om te scoren was (te) groot. Het samenspel was net wat minder dan bij de start. De bal mocht er in de eerste helft dan ook niet meer in ondanks de vele kansen. Seth schoot hoog over en in de kluts net naast, Yens raakte de bal goed met zijn hoofd maar net niet in de goede richting (net naast), Stijn T. passeerde wel de keeper maar de bal ging aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn en Hein kreeg de bal met zijn hoofd alleen op de paal in plaats van ertussen. Kortom een waar kansenfestival.

In de rust werd iedereen weer verzocht om op zijn eigen plek te voetballen. Hierop zal nog wat getraind moeten worden. De inzet was top. Ook in de tweede helft gingen ze er weer vol voor. Ditmaal met wat meer succes. Het duurde een paar minuten maar toen stond de 3-0 op het scorebord. Hein ging op de rechterkant op avontuur en zette de bal weer goed voor. Seth stond paraat om de bal af te ronden. Niet veel later werd een vrije trap hard voorgezet. Wout aarzelde niet voor de goal en zorgde voor zijn eerste van deze avond (4-0). Ondertussen zocht Stijn T. naar zijn doelpunten. Helaas gingen er twee grote kansen verloren terwijl Julian van afstand de 5-0 maakte. Het was zijn eerste doelpunt in oranje. Stijn T. werd toch geinspireerd door alle doelpunten. Op avontuur bij de linker achterlijn passeerde hij met een mooie beweging de verdediger om de bal vervolgens in de verre hoek te prikken (6-0).  Wout zou uit een counter in de laatste minuut de eindscore bepalen (7-0). Giel hield derhalve met uitstekend keeperswerk zijn goal leeg. Hidde en de overige spelers hielpen Giel daarbij waas nodig. Iedereen heeft hard gewerkt en zijn steentje bijgedragen. De overwinning was een echte teampresatie!

Zaterdag valt er wat recht te zetten tegen DVC'26, de huidige nummer 1.