Treurwilgen moeten geknot worden (Bataven JO101-1 - DVV JO10-1 (1-11))

Hoofdklasse 4

5 mei 2018 10:15

Willem Milder

Het mooie van de Bataven is dat er verschillende culturen samenkomen. De samenwerking gaat in goede harmonie. De een is voor PSV, de ander voor Ajax of Feyenoord. Een verdwaalde is voor NEC of Vitesse. Een enkele malloot is voor FC Twente. Met het empathisch vermogen van de oranje jongens zit het wel goed. Ze doen mee met de malaise van FC Twente. Het FC Twente dat de trainer zo dierbaar is.

De Bataven startte tegen DVV zeer voortvarend. Het was weliswaar DVV dat gelijk liet zien waarom ze bovenaan staan, maar hadden geen antwoord op Stijn T. die bij een uitbraak in de vierde minuut de diepte in werd gestuurd. Hij omzeilde de keeper vakkundig en liet de 1-0 aantekenen. De gelouterde jongens van DVV wisten echter wel raad met deze domper en lokte twee minuten later een vrije trap uit. Snoeihard werd de bal in de touwen gejaagd (1-1). Terwijl oranje de teleurstelling aan het verwerken was voegde DVV de productie drie minuten later op. Een speler van DVV werd op links vrijgezet en mocht vrij schieten (1-2). Na de 1-2 bleef DVV de sterkere partij maar de Bataven bood weerwerk, tot de 21e minuut. Bij een uitbraak van DVV werd de 1-3 gemaakt. Vol goede moed probeerde de Bataven nog de aansluitingstreffer te maken voor de rust. Een gevaarlijke corner werd door Seth net naast geschoten. De daarop volgende corner werd door Wout net over geschoten. Keeper Hidde mocht in de laatste minuut nog knap redden. Helaas ging de bal in de laatste seconde ondanks het verdedigende werk van Ryan en Stijn J. via de kluts alsnog in het netje 1-4.

Tijdens de rust kregen de oranje bloempjes water. Het was warm en de kopjes hingen van teleurstelling wat omlaag. Het water zorgde voor frisse energie. Helaas was deze energie van korte duur. In de 6e minuut gingen twee man van DVV op avontuur (1-5). Helaas was de korte hoek vervolgens driemaal net te groot (1-6, 1-7 en 1-8). Oranje probeerde met Julian over links gevaar te stichten en de altijd hardwerkende Hein zorgde over rechts voor een uitputtingsslag bij DVV. Helaas mocht het niet baten. Na 16 minuten ging de bal weer hard in het netje (1-9). Drie minuten voor tijd brak de Bataven weer uit. De keeper van DVV was de spitsen van de Bataven echter net voor en stuurde DVV op pad (1-10). De rug weg nog een keer gerecht. Een mooie aanval werd niet beloond terwijl DVV zich nog wel beloonde met de 1-11.

De tijd van medelijden mag nu voorbij zijn. FC Twente is klaar met het seizoen. De Bataven is pas net halverwege. Er valt nog een hoop te winnen. Seth heeft bijvoorbeeld namens JO101 de penaltykiller binnengehaald.

Volgende week wacht Beuningse Boys. Voorstel is dan ook het ware gezicht te laten zien, het zelfvertrouwen terug te winnen en waakzaam te zijn voor onderschatting van de BB's. Kortom, laat het treuren voorbij zijn en geniet van het spelletje (ook als het tegenzit).