Bataven JO10-1 verdient een punt maar krijgt het niet (Bataven JO10-1 - Groessen JO10-1 (1-2))

Lars Janssen

De jongens van JO10-1 hadden er zin in. De sfeer voor, tijdens en na de wedstrijd was goed. Ze hadden plezier en straalde dat uit. Het niveau ging daarmee omhoog en lieten zien een gevaarlijke tegenstander te kunnen zijn.
Stijn op goal, Giel, Roel en Yens, en later ook Seth, in de verdediging en Wout, Stijn en Hein op het middenveld tevens aanval hadden de smaak bij aanvang te pakken. De posities werden goed bezet. Er werd gestructureerd gevoetbald. Helaas was er een klein ogenblik van onachtzaamheid in de tweede minuut die de ongelukkige 0-1 voor Groessen inluidde.
De sfeer bleef goed mede door het goede voetbal en de strijd die geleverd werd voor elke bal. Een mooie aanval door Stijn en Hein uitgevoerd leverde helaas alleen een corner op. Een gevaarlijke corner door Giel, dat wel. Stijn werd even later ook alleen op pad gestuurd. Stijn de koelbloedige was net niet koel genoeg. De bal ging net naast. Ook Wout droeg zijn steentje bij. Zijn inzet werd helaas ook niet beloond met een doelpunt. Het veld dat versierd was met veel pollen deerde Hein niet. Hij werkte net als altijd zijn longen zijn lichaam uit. Ondertussen hielden de verdedigers de boel schoon. Roel zat kort op de man tot frustratie van de tegenstander die dacht er steeds voorbij te kunnen. Yens vocht voor wat hij waard was en was een hinderlijk obstakel. Giel en Seth ondersteunde de verdedigers. Groessen viel goed aan maar op de harde werklust van de oranje jongens waren ze niet bedacht.
De tweede helft was een soort kopie van de eerste helft met dien verstande dat de Bataven meer van zich liet zien. Groessen raakte langzaam onder de indruk doch het was Groessen die de 0-2 maakte in de zesde minuut. Een voorzet vanaf links werd door een groot aantal spelers gemist behalve door de meest rechtse man van Groessen. Hij kon ongestoord een hoek uitzoeken.
De Bataven kwam op stoom. De stoomtrein over rechts (Hein) denderde voort. Wout werd op pad gestuurd. Blijkbaar heeft hij zeilinstructie gehad. Hij omzeilde de verdediging van Groessen maar de bal ging via de buitenkant van de paal naast. Seth, inmiddels doorgeschoven naar het middenveld, stuurde even later opnieuw Stijn op pad. De bal werd tot corner verwerkt. Wederom een gevaarlijke corner. Ditmaal door het hoofd van Stijn die de bal op de lat legde. Groessen viel ondertussen ook af en toe nog aan maar iedereen voelde dat er wat in zat voor de Bataven. De verdedigers leverde puik werk. Keeper Stijn klaagde na afloop dat hij (te) weinig ballen had gekregen. Een compliment voor zijn medespelers dus. De ballen die hij kreeg werden overigens attent de zijne gemaakt.
Kortom, vele kansen op succes. Het slotakkoord was voor de Bataven. Seth maakte met een droog schot van afstand de aansluitingstreffer (1-2). In de minuut die resteerde kwamen de oranje jongens nog tot een aanval. Dit was echter onvoldoende om een verdiend punt op te halen. De trainers en bezoekers waren desondanks trots op het 'elftal'.
Van de week een midweekse wedstrijd  Woensdag komt RKHVV op bezoek in Gendt. Met dezelfde inzet, plezier, passie en strijd valt er wellicht wat te halen.