Twee handen vol (RKHVV JO10-1 – Bataven JO10-1 (9-1))

9 - 1

Bataven JO10-1

Hoofdklasse 4

21 april 2018 11:15

Met de wedstrijd aan het einde van het vorige seizoen nog vers in het geheugen (5-6 in het voordeel van RKHVV) beloofde het een mooie wedstrijd met strijd te worden. Het enige wat roet in het eten zou kunnen gooien was het weer. Het was subtropisch warm, althans voor het gevoel in april. Gelukkig was er extra water aanwezig.

RKHVV was de betere, bovenliggende partij. Toch hield de Bataven redelijk goed stand de eerste helft. De Bataven werkte hard. Toch kon het gebeuren dat RKHVV teveel ruimte kreeg door de soms wat afwachtende houding. RKHVV kreeg hierdoor tijd om te mogen schieten. In de zesde minuut was het dan ook raak (1-0). De Bataven kon nog niet veel uitrichten. Tot de twintigste minuut was er enkel gevaar uit een corner die er net niet in gekruld werd door Stijn. Helaas was de corner aan de andere kant gevaarlijker. De bal werd ook mooi, precies op het hoofd van Giel, gekruld. Keeper Stijn was kansloos (2-0). De mooie redding van daarvoor was dan ook snel vergeten. Het avontuur van Seth in de laatste minuut werd niet beloond. De laatste pass bereikte Stijn net niet.

Al met al hadden de oranje jongens achterin (Stijn J, Giel, Yens, Seth, Stijn T.  en Roel) het redelijk op orde. Ook voorin, met Hein, Wout, Julian en Hidde, werd de verdediging van RKHVV op de proef gesteld al werd het niet gevaarlijk voor de goal.

In de rust werd nog verwezen naar de vorige wedstrijd tegen RKHVV waar na een achterstand van 4-0 er bijna een punt uit werd gesleept. Alles was dan ook mogelijk. Dus ook een 9-1.

De tweede helft was nog niet lang bezig toen RKHVV door een rommelgoal de 3-0 aantekende. De verdediging zat (weer) net niet fel genoeg op de bal die vervolgens via de binnenkant van de paal naar binnen rolde. Even later mocht een blauwe aanvaller over de achterlijn richting de goal. Via de korte hoek werd het 4-0. De Bataven was even de kluts kwijt. Helaas zag de keeper van de Bataven een blauwe speler voor een oranje speler aan. De bal werd in de voeten gerold en het was 5-0. Het siert de Bataven dat, zelfs met een 5-0 achterstand, het vol enthousiasme de aanval bleef zoeken. Het afstandsschot werd echter goed door de keeper van RKHVV gepareerd. Ondertussen speelde RKHVV zich helemaal vrij (6-0).

Met de opsomming van alle doelpunten zou je bijna denken dat de Bataven niet meedeed. Dat was zeker niet het geval. De actie van Hein aan de rechterkant mag bijvoorbeeld niet onvermeld blijven. Een mooie rush over de rechterkant, waarbij de tegenstander alleen zijn hielen zag, resulteerde in een mooie voorzet. Helaas kon de voorzet niet afgerond worden. Er volgde enkele corners. Een daarvan was echt gevaarlijk. De corner van Julian eindigde op het hoofd of schouder of… van Roel in de goal (6-1).

RKHVV was niet onder de indruk. Terwijl de energie bij oranje verdween scoorde RKHVV er lustig op los. Voor het eindsignaal scoorde zij nog de 7-1 (vrije man gevonden bij aanval), 8-1 (schot van afstand) en 9-1 (overtal situatie). De Bataven had vandaag de handel vol aan de tegenstander met trainers met handen in het haar. Gelukkig was het mooi weer en was de sfeer snel weer goed.

Op 5 mei is de return tegen de nummer 1.  DVV J10-1 maakt om 10:15 zijn opwachting in Gendt. Er valt een 6-0 goed te maken.