Sterren doven langzaam (Orion JO10-2 - Bataven JO10-1 (4-1))

4 - 1

Bataven JO10-1

Hoofdklasse 4

14 april 2018 10:45

Na weken van rust mochten de oranje sterren eindelijk weer de wei in. Nou ja, een stal (kleedkamer) was er niet en de wei was al leeg gegeten. Er was een enkel grassprietje dat uitgespeeld kon worden. Ondanks een wat sombere entourage hadden ze er zin in. Orion zou klop krijgen was de bedoeling. Helaas speelde de wedstrijd zich af in een ander universum.

De Bataven ging goed van start. Orion had wel wat overwicht maar het spel golfde aardig op en neer. Hidde stond goed te keepen, de verdediging met Stijn en Stijn achterin deden samen met Yens, Roel en Giel goed hun werk terwijl Seth, Hein, Julian en Wout afwisselend voor de aanval zorgden. In de elfde minuut was het Hein die helemaal vrij naar de goal mocht. Helaas miste de bal de goede richting. Een paar minuten later was het Stijn met een komeet die helaas ook niet in het netje terecht kwam. En zo gaat dat met vallende sterren. Ze vallen daar waar je het niet verwacht. Uit een corner werden de jongens van de Bataven verrast (1-0).

Ondanks de tegenslag bleef het geloof erin. Hein had nogmaals een grote(re) kans, Giel had een puntertje en een corner van Wout zorgde ook voor het nodige gevaar. De ruststand stond echter al op het scorebord.

Tijdens de rust werd iedereen een hongergevoel aangepraat. Honger naar de bal welteverstaan. De chips van Yens zouden pas na afloop komen. De bal moest opgegeten worden de tweede helft. De Bataven is echter (te) netjes opgevoed en geheel nog in de Paasgedachte werd er gedeeld en begon de lijdensweg.

De tweede helft begon met een sterk Bataven. Giel schoot net voor langs. Julian leverde een gevaarlijke corner af. Toch was het Orion met een uitbraak die zorgde voor het tweede doelpunt van de dag. Helaas viel niet veel later ook de 3-0 met een diagonaal schot in de verre hoek.

Ondanks de tegenslag werd de goal van de tegenstander gezocht. Roel zat strak op de man, Yens zorgde voor harde ballen naar voren en de Stijnen werkte hard. Helaas zat het de aanvallers niet mee totdat een corner voor de voeten van Wout kwam. Er was geen twijfel (3-1). Er volgde nog een paar kansen. Een lijdensweg is pas een lijdensweg als dan aan de andere kant een doelpunt valt. Een corner van Orion werd wat sullig in eigen goal gewerkt (4-1). Ondanks het harde werken beleven de punten in Nijmegen.

De penaltyserie na afloop werd vervolgens, met wisselend individueel succes, wel gewonnen.

Op honger naar de bal zal nog wat geoefend moeten worden evenals het in de diepte spelen van een bal. Gelukkig staat volgende week de kraker tegen RKHVV in Huissen op het programma om de oefenstof in de praktijk te brengen.