Loon naar werken (Bataven JO10-1 - DVC'26 JO10-1 (3-2))

DVC '26 JO10-1JM

Hoofdklasse 4

9 juni 2018 10:15

Lars Janssen

Roze bril of niet, de jongens van JO10-1 waren goed in de laatste wedstrijd van het seizoen.
Twee weken geleden was het al warm in Didam. Hoewel de tempartuur iets lager uitviel deze dag was de wedstrijd des te heter. Er was wat goed te maken tegen DVC'26 (3-1 verlies de vorige keer). DVC'26 zag de bui echter al hangen. De jongens uit Didam waren wat groter, breder en mondiger en maakte daar gebruik van. De jongens van de Bataven lieten zich niet helemaal gek maken met als gevolg een mooie wedstrijd met passie, strijd en zo nu en dan prachtige aanvallen.
Toch was het DVC'26 die de score opende. Een schot op goal in de derde minuut werd net voor de keeper ongelukkig door Hein aangetikt. Keeper Stijn J. was daardoor ineens kansloos (0-1). Het koppie van Hein ging echter niet hangen. Sterker nog, de turbo werd extra aan geslingerd. Een rush over de linkerflank met een mooie voorzet kwam voor de voeten van Stijn T. Stijn moest de bal uit de lucht plukken met de binnenkant van zijn voet. Net te lastig voor nu want de bal ging rakelings langs de verkeerde kant van de lat. Ook Stijn liet vervolgens zien hoe een buitenvleugel hoort te werken. Een mooie loopactie met een voorzet vanaf rechts kwam bij spits Wout. Wout mocht aannemen, kappen en ... Helaas had de speler van DVC'26 net een te grote schoenmaat voor een echte kans. De Bataven was op dreef. Een corner van links kwam net te ver maar Giel aarzelde niet. De omhaal stuiterde vervolgens net over.
Blijkbaar was DVC'26 niet van slag door al dat oranje voetbalgeweld. In de 10e minuut gingen ze op avontuur. Het ene 'foutje' van Stijn, die verder een zeer goede wedstrijd speelde met goeie reddingen en voortzettingen, werd afgestraft. De bal zeilde door de benen de goal in (0-2). De wedstrijd kabbelde vervolgens wat op en neer met de Bataven als bovenliggende partij. Het was wachten tot de 22e minuut. Seth stuurde Stijn de diepte in. Er volgende een mooie voorzet op maat, weer in de voeten van Wout. Wout zag de schoen van DVC'26 aankomen en legde de bal terug op Seth (1-2). Net voor de rust probeerde Wout, na een voorzet van Hein die deze keer vanaf rechts kwam, nog met een schot de gelijkmaker te maken. De keeper van DVC'26 redde.
Het begin van de tweede helft kabbelde op en neer. Yens, Giel en Stijn T. hielden samen met keeper Stijn de boel achterin gesloten. Julian, Wout, Seth en Hein zorgde ervoor dat DVC'26 niet konden aanvallen en stoorde al vroeg. Er gebeurde niet veel schreef de reporter van dienst in de tiende minuut. Blijkbaar was dat het begin van het vuurwerk. Terwijl Yens en Giel DVC'26 weer in de tang hadden ging Hein op avontuur. Op snelheid ging hij naar de overkant met Seth in zijn kielzog. Helaas ging de bal net te ver van de voeten af waardoor de keeper kon redden. De rebound van Seth was het net niet.
Niet veel later ging Giel van achteruit op avontuur. Na wat draai en keerwerk op de achterlijn kon de voorzet gegeven worden. De bal kwam voor de voeten van Stijn. Er was geen twijfel (2-2). DVC'26 was niet blij met de scoreontwikkeling. Ook zij zochten nog een keer de aanval. Stijn keepte echter te goed. Enkele spelertjes kookte langzaam een beetje. Het kookpunt was bereikt toen Seth voor de 3-2 ging afdrukken. Vrij voor de keeper op een meter of drie is immers de kans van de wedstrijd. Een duw gooide echter roet in het eten. Het daarop volgende fluitje was duidelijk. Penalty! De spanning was voelbaar, zeker bij de penaltykiller (Seth). Stijn T. had daar echter geen last van en eiste de bal op. Met een korte aanloop werd de bal hard door het midden raak geschoten. Toch 3-2 op het scorebord met nog drie minuten te spelen. De spanning was om te snijden. De werklust van alle spelers werd na een paar extra minuten vanwege wat trek- en schopwerk dan toch beloond. Het laatste fluitje van het seizoen zorgde voor drie dik verdiende punten met als bonus een plaatsje hoger op de ranglijst.
De wedstrijd tegen de nummer laatst zal niet worden ingehaald. De voetbalcompetitie 2017-2018 is hiermee ten einde gekomen. De laatste wedstrijd van de JO10-1 (bouwjaar 2008) is achter de rug. Kortom vakantie!
Beker start 1 september 2018 en competitie start op 22 september 2018. De start va van de training is nog niet bekend. Indeling teams volgt 13 juni.