Na regen volgt zonneschijn (Bataven JO10-1 - Orion JO10-2 (2-1))

30 mei 2018 18:30

Scheidsrechter

Willem Milder

Het hing al een tijdje in de lucht. De regen van dinsdag was alweer verdampt. Dit betekende dat de oranje jongens op woensdag, slechts gehuld in een blauwhesje, in de warmte mochten aantreden tegen Orion (wel in het oranje).
Van de heenwedstrijd werd veel verwacht. Randverschijnselen zorgde toen voor een verkeerde mindset. Op deze avond was de mindset echter goed. De lijn van de laatste wedstrijden werd doorgetrokken. Hard werken in combinatie met goed voetbal. Helaas ontbrak Roel door een vervelende enkelblessure. De rest van de selectie was aanwezig met Hidde wederom op goal. Seth, Giel, Hein en Yens vooral van achter uit. Stijn J., Stijn T., Wout en Julian vooral aan het aanvalsfront.
Het eerste gevaar van de avond kwam van boven. Het zonnetje brandde namelijk nog goed met temperaturen richting de dertig graden. De hoofdjes kleurden al snel rood. Desondanks werd er mede door alle aanmoedigingen vanaf de kant hard gewerkt.
Het eerste gevaar met de bal was voor de Bataven. De hardslag van Orion ging in de derde minuut omhoog. Een corner werd gevaarlijk door de inzet van Giel. De adrenaline zorgde voor aanvalslust bij Orion. De corner twee minuten later aan de andere kant was minstens net zo gevaarlijk door een hard schot. De Bataven lieten vervolgens van zich spreken. Wout pakte de bal af en zette Julian vrij. De bal werd hard op goal geschoten. De keeper van Orion, de beste man op het veld aan de zijde van Orion, pareerde goed. Vervolgens was het weer Wout die de bal afpakte. Deze keer schoot hij zelf. Ook Giel liet van zich horen. Met links werd de keeper op de proef gesteld. Ondertussen hielden Yens en Hein de boel achterin schoon. De slalom van Seth resulteerde in een schot op goal. De keeper stond weer in de weg. Even later hoefde de keeper niets te doen. Wout schoot uit een corner net naast.
Tijd om te rusten, af te koelen en bij te tanken. Tijdens de rust werden er beloftes gedaan/bevestigd. Bij winst (en verlies) zou er gezwommen in het Gendtse zwembad. Zou het er in zitten?
De Bataven ging furieus van start. Het fluitje had nog niet geklonken of de bal werd voorin, na goed afpakwerk van Stijn J., door Seth panklaar bij Julian afgeleverd. Deze keer was de keeper kansloos (1-0). Stijn T. en Hein werden vervolgens gevaarlijk over rechts. Een voorzet belande voor de voeten van Giel. Net niet. Orion werd ondertussen iets gevaarlijker alsof ze krachten aan het sparen waren. Ondertussen haalde Seth met zijn pantoffel de bal uit de lucht bij een corner. De bal zoefde over richting zwembad. Orion liet vervolgens van zich horen. Een uitbraak over rechts zorgde er voor dat de bal hard tegen het ijzerwerk geschoten werd. Het zou een signaal moeten zijn. Enkele minuten later werd Orion weer gevaarlijk over rechts. Hidde, die de hele wedstrijd weer puik leverde, was echter kansloos (1-1).
Met nog vijf minuten op de klok moest er iets gaan gebeuren. Een vrije trap van Stijn T. belande voor de voeten van Seth. Net naast. Ondertussen deed De Klok tiktak. De scheidsrechter telde er, duidelijk aangegeven, een minuutje bij. Met de bal aan de voeten ging Wout van achteruit in blessuretijd nog een keer op avontuur. De hardloopwedstrijd kon met een laatste adem alleen nog bijgehouden worden door Seth en Stijn J. Inmiddels had Wout alle Orionspelers achter zich gelaten en stond alleen de keeper hinderlijk in de weg. Wout had dit goed gezien en legde op tijd de bal af. De bal kwam precies op maat voor de voeten van Stijn J. die koelbloedig de 2-1 binnen tikte. De drie punten waren loon naar werken. Petje af!
Na afloop was het nog lang onrustig in het Gendtse zwembad.
Komend weekend staat er een trainingskamp op het programma gevolgd door vier avonden conditietraining. Volgende week zaterdag (9 juni) staat dan DVC'26 thuis op het programma.