Opstartproblemen spelen De Bataven parten (Groessen JO10-1 - De Bataven JO10-1) (4-1))

Sportclub Groessen JO10-1

4 - 1

Bataven JO10-1

Hoofdklasse 4

10 maart 2018 9:30

Vorig jaar op 8 december kleurde Nederland wit. De velden waren onbespeelbaar geworden waardoor de laatste competitiewedstrijd in en tegen Groessen geen doorgang kon vinden. De start van het nieuwe seizoen werd ook door winterse omstandigheden met enkele weken uitgesteld. Zaterdag 10 maart was het dan echt zover. Daar waar het vorig jaar niet eindigde begon het dit jaar wel. Groessen - De Bataven stond op het programma.

Het gehele elftal was present. Ze (Roel, Giel, Yens, Hidde, Seth, Julian, Hein, Wout en Stijn) stonden in hun mooie oranje shirtjes klaar om het startschot te geven. Uiteraard was keeper Stijn er ook (in het zwart). Hij was de eerste die echt in actie moest komen.

Groessen had al wat wedstrijdervaring opgedaan (3-3 tegen RKHVV) en wist duidelijk wat er moest gebeuren. Tegenstander onder druk zetten, fel op de bal zitten en de keeper, al dan niet van afstand, testen. Stijn mocht dan ook met assistentie van de achterhoede de eerste aanvallen van Groessen onschadelijk maken. Een ongelukkige handsbal in de zesde minuut gooide echter roet in het eten. De vrije trap werd hard op goal geschoten. In de rebound was Groessen alerter (1-0). Vijf minuten later en toen zes minuten later was het weer Groessen die genadeloos toesloeg met de 2-0 en de 3-0.

Vanaf de zeventiende minuut was de schroom er af bij het oranje uit Gendt. De eerste kans van het seizoen was van Stijn. Helaas ging de bal niet tussen de palen. Even later stond Stijn wederom vrij. Uit een lastige hoek werd de bal naast geprikt. Kortom, De Bataven liet langzaamaan iets van zich zien.

In de rust werden dan ook wat puntjes voor op de 'i' besproken. Dichter op de man, tegenstander niet laten aannemen, naar de bal toegaan, de bal opeten en niet te lief zijn waren enkele kreten die verwerkt moesten worden in de koppies van de jongens. Gevolg was meer strijdlust in de tweede helft.

In de tweede minuut was het echter Wes van Groessen die de 4-0 maakte. Het laatste wapenfeit van Groessen hoewel er nog wel kansen waren voor Groessen. Deze werden echter onschadelijk gemaakt door Stijn en diegenen die achterin liepen. De organisatie in het nieuwe 3-3 systeem functioneerde in het tweede deel van de tweede helft niet meer. Het was dan ook steeds een  verrassing wie de verdedigende taken op zich nam. Gelukkig ontregelde dit ook Groessen en kon de goal verder schoon gehouden worden.

Het positieve was dat De Bataven zich nadrukkelijker op de helft van Groessen liet zien. Het eerste oranje wapenfeit van de tweede helft kwam in de vijfde minuut om naam van Hidde. Het schot trof echter geen doel. In de negentiende was het dan wel raak. In de counter ging Seth met een speler van Groessen op zijn hielen ervandoor. Oog in oog met de keeper faalde hij niet (4-1). Niet veel later volgde een grote kans voor Wout. De reflex van de keeper hield de bal tegen. Helaas belandde de rebound op de handen van Hein zodat hij niet alsnog kon scoren.

Moegestreden klonk het laatste fluitsignaal van de wedstrijd. Ondanks het verlies waren er voldoende positieve punten die meegenomen kunnen worden na de eerst volgende wedstrijd. Een echte midweekse wedstrijd in Beuningen tegen de Beuningse Boys JO10-1.