De Bataven redt het niet (DVC'26 JO10-1 - Bataven JO10-1 (3-1))

3 - 1

Bataven JO10-1

Hoofdklasse 4

26 mei 2018 10:45

De Bataven JO10-1 heeft de smaak te pakken. De spirit is goed. Er wordt steeds beter samengewerkt en bovenal wordt er hard gewerkt. Ook met de hitte was iedereen present. Bewapend (met voldoende water) werd er ten strijde getrokken.
De Bataven ging gelijk in de aanval. Julian over links gaf een mooie voorzet op Wout die de bal klaarlegde voor Stijn J. De keeper van DVC'26 had zijn eerste redding van de dag. Er zouden er nog vele volgen.
Toch was het in de zevende minuut DVC'26 die de score opende. Een uitbraak over links zorgde voor de vrije man(nen) op rechts (1-0). De koppies gingen niet hangen. De aanval werd weer opgezocht. Seth stuurde met een mooie pass Stijn J. de diepte in. De verdediger van DVC was net wat sneller. Gelukkig maakte de Bataven de achterstand niet veel later toch meer dan terecht goed. Een ingestuurde standaard situatie bij de ingooi zorgde voor een vrije man op de achterlijn. De voorzet op Roel was op maat. Een droge bal zorgde in de twaalfde minuut voor de 1-1. Een glimlach kon er net af bij Roel :)
Na de ingelaste drinkpauze zette Stijn T. de andere Stijn vrij. Een mooi schot volgde. De keeper was echter bij de les. Bij de les was ook de keeper van de Bataven. Hidde had dienst en leverde puik werk af. Voortzetting van het spel deed de bloeddruk af en toe stijgen doch zijn (talrijke) reddingen mochten er zijn.
Na een lange afkoelperiode die hard nodig was (pauze) begon de Bataven de tweede helft net als in de eerste helft met aanvallen. Hein werd op rechts op pad gestuurd. Met zijn snelheid haalde hij de achterlijn om een goede voorzet af te leveren. Julian kreeg de bal net niet onder controle waardoor de bal voor de voeten van Wout kwam. De kans eindigde in het zijnet.
Dit was het sein voor DVC'26 om Yens en Giel tezamen met Roel en Seth aan het werk te zetten. Met andere woorden, DVC'26 trok ten aanval en de verdediging van de Bataven kreeg het druk. De verdediging werkte hard. Desondanks kwam DVC'26 regelmatig met een mannetje teveel voor de goal van Hidde. Hidde zette zijn puike werk voort en zo werd met behulp van de lat weer een redding genoteerd. Ook een uitbraak van DVC'26 werd door Hidde geneutraliseerd en even later werd de bal net over getikt.
In de dertiende minuut was het toch raak voor DVC'26. Een aanval over rechts ging via het dijbeen (zeer gelukkig) over de doellijn (2-1). Vier minuten later kreeg de Bataven de bal niet weggewerkt en mocht DVC'26 tussen diverse spelers door de bal over de doellijn schieten (3-1). Daar waar de Bataven het geluk niet had mocht DVC'26 de punten binnenhalen. Het harde werken werd weer niet beloond met drie punten.
Woensdag volgt in Gendt de return tegen Orion. Zouden de sterren goed staan voor de Bataven? De wedstrijd begint om 18:30.