80'

Onder 17, JO17-1, 1e klasse 03

2 december 2017 14:30

Mark Blom (KNVB)

Gendt, 2-12-2017 – De Bataven JO 17-1 heeft zich geplaatst voor de promotieklasse door met maar liefst 19-1 Quick 1888 uit Nijmegen te verslaan. Door deze zege zijn onze jongens verzekerd van de tweede plaats in de najaarscompetitie wat na de winterstop recht geeft op deelname aan de promotieklasse voor promotie naar de hoofdklasse. De nummer 1 t/m 3 van tien 1e klassen van de regio Oost aangevuld met de zes beste nummers 4 plaatsen zich voor deze promotieklassen. In drie klassen van 12 teams wordt dan per klasse gestreden voor 2 promotieplaatsen naar de hoofdklasse.

Vandaag was officieel nog één puntje nodig om deelname aan de promotieklasse te bewerkstelligen. Dit moest dan gebeuren tegen de lantaarndrager van de klasse: Quick 1888.
Vanaf de aftrap was te zien dat Quick best wat aardige voetballertjes erbij had lopen. Sommige waren zeer handig met de bal. In de eerste 25 minuten hadden onze jongens dan ook echt wel tegenstand. Na de openingstreffer van Daan op aangeven van Stef bleef het spel toch op en neer gaan. Quick scoorde zowaar de 1 – 1. Het leek erop of dat dit de wake-up call was. In dezelfde minuut scoorde Twan op aangeven van Cas V. de 2 – 1. Al snel volgde de 3 – 1 van Daan. En voor rust scoorde Joffrey nog en werd een schot van Cas V. in eigen doel getikt: 5 – 1.
Na rust was het een schiettent. Elke aanval werd een kans of meestal een doelpunt. De acrobatische keeper van Quick wist er met kunst en vliegwerk nog veel ballen uit te houden. Toch werd er maar liefst nog 14x gescoord door Jop 3x, Bas 2x, Tygo 2x, Cas V. 2x, Twan, Daan, Stef, Teun en Cas R.
Klasse prestatie jongens. Na de winterstop gaat het echt gebeuren met tegenstanders uit de Achterhoek en de Veluwe. De bus kan vast besteld worden!