Passie, strijd en beleving. Alles een 10! (Behalve de uitslag) (Bataven JO10-1 - RKHVV JO10-1 (5-6))

Bataven JO10-1

5 - 6

RKHVV JO10-1

Onder 10, JO10-1, Hoofdklasse 4

2 december 2017 12:00

Leider

Er viel wat te halen. Toch lukte het de Bataven niet om de drie punten binnen te halen. Handhaving in de hoofdklasse werd hiermee ook om zeep geholpen. Het enige negatieve is dan ook gelijk gemeld. Er werd met passie gevoetbald en er werd strijd geleverd. Een wedstrijd die voor alle partijen goed voelde, hoewel verliezen natuurlijk nooit leuk is.

Met een bijzondere scheidsrechter op het veld die de touwtjes goed in handen had (dank voor Frank), werd keurig rond het middaguur het startsein gegeven. Waarschijnlijk was het fluitje niet voor iedereen te horen, want nog geen vijfentwintig seconden later lag de bal in het netje van de Bataven. RKHVV werd geen strobreed in de weg gelegd om in een rechte streep naar de goal van Stijn te lopen (0-1). De Bataven was daarna wel gelijk goed wakker. RKHVV voerde de boventoon in de eerste helft en de afgedwongen corner was dan ook in de vijfde minuut terecht. Op de corner was getraind door oranje en iedereen stond dan ook goed. Helaas viel de bal bij het uitverdedigen precies voor de voeten van een speler van RKHVV. Hij kon maar één ding met de bal en dat was hard schieten. Helaas met precisie want de bal ging onderkant lat de goal in. Wout, Hein, Stijn, Seth, Julian, Yens, Giel, Hidde, Roel en Stijn hielden echter moed. Toch moest in de negentiende minuut ook de (0-3) getolereerd worden.

Iedereen kreeg in de rust nogmaals te horen wat er verwacht werd. Vervolgens vielen in de tweede helft de puzzelstukjes op zijn plaats. De verdediging ging er wat feller in. Hidde, Yens, Roel en Giel pakte hun mannetjes wat strakker aan. Seth, Hein en Julian waren actief op het middenveld. Mannetje voorbij en bal rondspelen (in gedachten nog, maar daar wordt aan gewerkt). Wout en Stijn maakten het de verdediging van RKHVV steeds moeilijker. In de vierde minuut was het RKHVV die de score opende in de tweede helft (0-4). Daarna was de beurt toch echt voor de Bataven. Ondertussen liet keeper Stijn zien waarom hij zo'n goede keeper op de lijn is.

In de zevende minuut mocht Hein met het scoren beginnen (1-4). De bal werd vakkundig achter de keeper gewerkt en iedereen wist gelijk wat er te doen stond. In de elfde minuut werd de voorzet van Stijn goed afgerond door Seth (2-4). Helaas had Julian hierna in de afronding net geen geluk. Het geluk was Wout wel goed gezind. Uit de corner mocht hij de aansluitingstreffer maken (3-4). Het geloof was helemaal terug en RKHVV was rijp voor de slachtbank. Het enthousiasme werd echter wat getemperd door een uitbraak van RKHVV (3-5) maar de Bataven had de spirit te pakken. Niet veel later viel in de negentiende minuut de 4-5. Een corner werd door Stijn in een keer de goal ingedraaid. RKHVV, die van schrik even niet meer wist wat ze moesten doen, stond erbij en keek er naar hoe Stijn een minuut later een uitbraak wist te bekronen met de 5-5. Viel er wat te halen?

Zoals dat gaat in een wedstrijd waar strijd wordt geleverd gelden er bijzondere wetten, zoals de Wet van Murphy, of spreekwoorden zoals de beker helemaal leeg drinken. Zo mocht RKHVV in de laatste minuut tegen de verhouding in nog een corner nemen. Niemand weet precies wat er gebeurde maar ineens was RKHVV aan het juichen (5-6).

De scheidsrechter gunde de Bataven nog wat tijd voor een aanval. De tijd was echter te kort. Het publiek, dat inmiddels schor was van alle aanmoedigingen, kon weer gaan ademhalen en gaan bedenken wat voor een complimenten er gegeven mochten worden voor de inzet in de tweede helft. Dat zal niet mogelijk geweest zijn. Het was een genot om naar te kijken.

Van de week maar goed trainen om dit gevoel vast te houden. De oranje krijgers zijn dan helemaal klaar voor de laatste wedstijd van het seizoen in en tegen Groessen. Het seizoen verdient immers een mooie afsluiting.