De Bataven JO10-1 draait onderin goed mee (OSC JO10-1 - Bataven JO10-1 (8-1))

8 - 1

Bataven JO10-1

Onder 10, JO10-1, Hoofdklasse 4

25 november 2017 10:00

Op papier zijn de moeilijkste tegenstanders van het seizoen thans voorbij. OSC was de laatste hoogvlieger op het pad van de Bataven. Ondanks de beste bedoelingen, inzet en wil waren de blauw witte jongens uit Oosterhout/Nijmegen een maatje te groot. Niet alleen in lengte maar ook in kwaliteit.
De gemiddelde lengte van de jongens van OSC was een kop groter. Het eerste gevaar kwam dan ook vanuit de corners. Hoge voorzetten op kopsterke jongens. Nu zijn een aantal jongens in het oranje niet bang voor een bal maar zelfs met een trapladder(tje) konden ze er niet bij. De 1-0 was dan ook in de achtste minuut een feit. De koppies van het tiental (Stijn, Giel, Hidde, Wout, Roel, Julian, Stijn, Seth, Yens en Hein) gingen gelukkig niet hangen en ze bleven strijden. Vooral achterin, want OSC had de zaakjes op orde en de Bataven mocht de keeper van OSC niet bezoeken.
OSC bleef ondertussen gevaarlijk. In de achttiende minuut was het dan raak. Dat willen zeggen dat de bal hard op goal geschoten werd, waar Giel de weg goed blokkeerde. Giel kreeg de bal echter ongelukkig in de onderbuik en van schrik bleef de bal hangen tussen zijn de verkrampte handen. De scheidsrechter legde de bal (terecht) op de stip. Helaas koos Stijn de verkeerde hoek (2-0). Nadat de tranen waren opgedroogd ging het spel verder. De Bataven bleef het proberen, maar OSC had nog steeds het overwicht. Terwijl de figuurlijke thee werd klaargezet (gelet op de kou was dat wel heerlijk geweest) schoot OSC van afstand toch nog even in het netje (3-0).
Tijdens de rust werden de puntjes even op de i gezet. Helaas vielen deze er snel af, want in de vierde minuut was er opeens een jongen met een blauw wit tenue die helemaal vrij stond. Hij faalde niet (4-0). Drie minuten later kreeg Stijn de bal niet klemvast. OSC liet zien dat er met hen niet te spotten viel (5-0).
In de tiende minuut was het eerste gevaar van de Bataven. Helaas kon Wout de aanval niet afronden. Ondertussen werd heel af en toe de bal goed rond gespeeld. Zodra de Bataven dat doet loopt het opeens heel lekker. Jammer dat OSC dit te weinig toeliet. Je zou ook kunnen zeggen dat de Bataven hun kwaliteiten goed camoufleerde.
De corners bleven gevaarlijk. Een flink aantal werden onschadelijk gemaakt. Deed OSC dat niet zelf door over of naast te koppen, dan waren de oranje jongens net voldoende bij de les. In de twaalfde minuut had de "cornerspecialist" er blijkbaar genoeg van. Hij schoot in één keer binnen (6-0). Vijf minuten later mochten we een doelpunt in slow motion aanschouwen. De bal ging tergend langggggzaaaaaaam over de achterrrrrrlijn nadat Stijn de bal bijna had (7-0).
De eretreffer kwam in de twintigste minuut op naam van de andere Stijn. Een moment van onachtzaamheid werd vakkundig met links afgemaakt (7-1).
OSC ging weer gelijk in de aanval. Keeper Stijn mocht laten zien dat zijn reflexen meer dan op orde zijn. Niet veel later was het slotakkoord in de blessuretijd toch voor OSC (8-1) en had de Bataven weer aan zijn doelsaldo gewerkt.

Op papier volgen er nog twee gelijkwaardige tegenstanders. Komende week eerst thuis om 12:00 uur tegen de lastigste/het lastige RKHVV. Een heuse derby!