Deceptie Voor Concurrent (DVC'26 JO10-1 - Bataven JO10-1 (6-1))

6 - 1

Bataven JO10-1

Onder 10, JO10-1, Hoofdklasse 4

11 november 2017 10:45

Onderschatting, scherpte, lef, concentratie of iets anders? De wedstrijd in Didam is in ieder geval een (kleine) deceptie voor de Bataven. De volledige selectie met Stijn, Seth, Giel, Yens, Roel, Hidde, Hein, Wout en Stijn was aanwezig om er iets moois van te maken en vonden het geweldig om op een echt F-jes veld te spelen.

Het veld was aan de kleine kant en de jongens van DVC'26 waren duidelijk beter getraind op kleine ruimtes. Ook hadden ze genoeg voetbal op TV gekeken om te zien wat 'professionele' overtredingen zijn. Ze beheerste deze techniek goed en haalde ook op deze wijze het vernuft uit het spel van de Bataven.

Eerlijkheidshalve moet gezegd worden dat de jongens in het oranje ook de tijd gunden aan DVC'26 om de bal aan te nemen, te controleren en te laten nadenken over wat ze met de bal konden doen. Kortom, de Bataven zat er niet bovenop. Het gevolg was dat ze vrij op goal mochten schieten. Keeper Stijn pareerde veel maar de rebound was niet voor de verdediging. En zo stond het na 4 minuten 1-0. Balverlies in de dertiende minuut bij de achterlijn werd niet kordaat gecorrigeerd. DVC'26 mocht weer vrij schieten 2-0. De schrik zat er even en in de 15e en 16e vielen pardoes de 3-0 en de 4-0.

Was het dan eenrichtingsverkeer? Nee dat niet. De Bataven kwamen er sporadisch uit. De zeer grote kans voor Hein (schot van dichtbij ging hoog over) en iets minder grote kans voor Wout (schot) mogen niet onvermeld blijven. Ook Stijn had de kans om de achterstand kleiner te maken. Helaas was het oranje niet gegund.

Tijdens de rust werden wat tactische aanwijzingen gegeven en voor wie wilde luisteren was er een peptalk. De input sloeg een beetje aan in de tweede helft. De verdediging stond beter, de inzet was onverminderd goed en de wind zat in de rug. Helaas was het toch DVC'26 die als eerste scoorde (5-0) (in de zeventiende minuut). Vijf minuten later stond de echte Bataven op. Een snelle aanval over rechts werd door Hein goed voorgezet op Wout die koelbloedig de eretreffer binnen schoot (5-1). Het slotakkoord was voor de (terechte) winnaar van de dag. Drie minuten voor tijd werd de eindstand op het scorebord gezet (6-1).

Conclusie, de wedstrijd van oranje tegen DVC'26 was net zo pover als het 'echte' oranje al waren er in de wedstrijd in Didam genoeg oranje lichtpuntjes om van te genieten.

Volgende week verwacht de Bataven bezoek uit Bennekom. Er worden veel doelpunten verwacht deze wedstrijd. Hopelijk vallen ze aan de goede kant.