Sinterklaas een dag te vroeg in Gendt (Bataven JO10-1 - Bennekom JO10-1 (1-10))

Onder 10, JO10-1, Hoofdklasse 4

18 november 2017 8:30

Scheidsrechter

Chayen Jansen

Al het goeds komt uit het Oosten, zeggen ze wel eens. Nu komt Bennekom voor ons niet uit het Oosten dus de wedstrijd voorspelt weinig goeds. Één geluk dat de jongens van de Bataven weer in het oranje aantraden. Dit bracht nog een beetje kleur in het grauwe, koude weer met een fris windje uit de richting van Bennekom.
Met de nieuwe aankoop Julian en de overige mannen als vanouds (Stijn, Yens, Hidde, Hein, Roel, Wout, Seth en Stijn) werd er afgetrapt. De eerste kans, tegen de verhouding in, was voor de Bataven. Een corner werd door Roel net naast gewerkt. In de zevende minuut was het dan raak voor Bennekom. Ze lieten duidelijk zien waarom ze bijna bovenaan staan. Tik tak en ineens stond een mannetje vrij (0-1). Na een puike redding van Stijn was Stijn een aanval later toch kansloos. Er was weer een tik tak en de 0-2 was daar. De verdediging zat beter op de aanvaller, maar na de kaats van de aanvaller mochten ze helaas alsnog weglopen.
Vanaf de zeventiende minuut ging het even hard, want in de 17e 18e en 19e werden er volop cadeautje uitgedeeld (0-3, 0-4, 0-5). Blijkbaar konden de wissels goed tellen want bij het daarop volgende spervuur aan cadeautjes (0-6, 0-7, 0-8 en 0-9) werd even verteld hoeveel seconden er tussen de doelpunten zaten (24, 41, 53 en toen moesten ze stil zijn :)). Het tiende doelpunt werd uit coulance niet meegeteld wegens de grote tijdsoverschrijding.
Tijdens de rust was een peptalkje nodig. De meegegeven taak werd serieus genomen. De tweede helft moest op zijn minst een gelijkspel zijn. Dus met een gevoelsmatige 0-0 gingen de jongens er weer tegenaan. De Sint was weer even terug op zijn boot. Een grote kans van Seth werd niet verzilverd. Maar het harde werk van iedereen werd wel beloond. In de twintigste minuut ging Wout op avontuur. Hoe de bal precies bij Hein voor de voeten kwam is niet helemaal duidelijk. Duidelijk was wel dat Hein de 1-0 scoorde (1-9). Het slotakkoord was echter toch voor Bennekom die er een gelijkspel uit wist te halen. Een minuut voor tijd werd gescoord en de 1-1 van de tweede helft stond op het scorebord (1-10). Best wel jammer want keeper Stijn had een zeer puike tweede helft gekeept. Dat verdiende meer.
Volgende week staat een uitwedstrijd tegen OSC (Oosterhout Nijmegen) op het programma. Ook zij draaien bovenin mee. Alle seinen staan echter op groen om er ook qua resultaat iets moois van te maken.