Scherp Bataven legt SML over de knie (Bataven JO10-1 - SML JO10-2 (4-2))

SML JO10-2

Onder 10, JO10-1, Hoofdklasse 4

4 november 2017 8:30

De grote vraag vandaag is of de arbeidsinzet eindelijk een keer beloond zal worden met drie punten. De ingrediënten waren in ieder geval aanwezig.

Een mooie zonnige herfstdag en een leuk aantal supporters. Het allerbelangrijkste, de jongens uit het jaar 2008 in oranje shirtjes waren er ook. De tegenstander uit Arnhem had zich keurig gekleed in het zwart. Het idee van vandaag is dat ze met een rouwstemming doch goed geluimd Gendt weer zouden verlaten. Het tijdstip van de wedstrijd deed denken aan oude tijden. Met kleine oogjes was iedereen present zodat om half negen de aftrap tussen de Bataven JO10-1 en SML JO10-2 kon plaatsvinden.

De jongens in het oranje waren compleet en ze hadden er zin in. Kortom, Stijn, Yens, Giel, Hidde, Seth, Roel, Hein, Stijn en Wout gingen de trots van Gendt verdedigen en bovenal plezier maken.

Het plezier spatte er dan ook vanaf. Helaas bleven doelpunten de eerste elf minuten uit ondanks grote kansen van Seth en Stijn. Gelukkig bleef de aanvoer van ballen over links door Hidde en ballen over rechts door Hein komen. Roel en Yens hielden samen met Stijn de deur op slot. In de twaalfde minuut was het dan raak. Seth mocht dan toch binnen schieten (1-0). De marge werd snel uitgebouwd want ongeveer een minuut later mocht Hidde uithalen (2-0). Ondertussen hield de verdediging, inmiddels met Giel in de gelederen, goed stand terwijl Wout de verdediging aan de andere kant van het veld bezig hield. Ondanks het zorgvuldig voetballen werd in de blessuretijd van de eerste helft dan toch een corner ‘weggegeven’. De corner viel zeer ongelukkig voor de voeten van Yens die zijn eigen keeper kansloos liet (2-1).

De temperatuur steeg ondertussen naar grote hoogte. Het kan ook de spanning geweest zijn want in de zevende minuut van de tweede helft konden de oranje liefhebbers iets rustiger ademhalen. Hein ronde koel af nadat de goal van SML al enige tijd onder vuur werd genomen (3-1). Het gevoel dat er meer te halen viel was duidelijk aanwezig. Bijna iedereen was in de aanval aanwezig ondanks het verzoek van de leiding de organisatie op orde te houden. Het was dan ook SML die in de negentiende minuut dankbaar gebruik maakte van het veldoverwicht achterin bij de Bataven (3-2). De spanning steeg en de stembandjes werden op de proef gesteld. Wout en Stijn konden het net net niet vinden. Ook verdediger Hidde had pech met een bal tegen het houtwerk. Gelukkig kwam de verlossing in de vierentwintigste minuut. Seth schoot de 4-2 binnen. De drie punten werden hiermee zeker gesteld.

De vreugde was dan ook enorm toen de wedstrijd afgefloten werd. Het harde werken werd deze keer niet alleen met mooie (troostende) woorden beloond maar ook met de punten.

Volgende week is DVC’26 aan de beurt. Zij zitten nog te wachten op de (eerste) punten. Alleen tegen Bennekom werd kansloos (1-8) verloren. Voor de rest lukte het steeds net niet (1-3 tegen Spero, 3-4 tegen DVV, 5-6 tegen OSC(1), 3-5 tegen Groessen). Kortom, onderschatting is het gevaar. Om 10:45 wordt er afgetrapt in Didam en zal er meer duidelijk worden.