Mooie start met doelpunten doch zonder punten (Bataven JO10-1 / SML JO10-1 (3-4))

Bataven JO10-1

3 - 4

SML JO10-1

Onder 10, JO10-1, Hoofdklasse 4

30 september 2017 12:00

Yahoo, de competitiewedstrijden zijn weer begonnen. Ondanks het druilige weer heeft iedereen van de Bataven JO10-1 er weer zin. Helaas kan de keeper er vandaag niet bij zijn na een botsinkje met een auto. Gelukkig niet heel ernstig maar toch ernstig genoeg om een vervangende keeper op goal te hebben. De selectie is op keeper Stijn na helemaal compleet. Na een weekje rust zijn Giel, Hidde, Yens, Roel, Wout, Seth, Hein en Stijn er helemaal klaar voor. Giel staat vandaag als vervangende keeper op goal. De verdedigers en middenvelders hebben de opdracht om de tegenstander tijdig uit te schakelen. Zo tijdig dat Giel eigenlijk niets te doen mag hebben. Moet gezegd, dat lukt heel aardig. Ze werken hard en als SML er dan toch even door is staat Giel uitmuntend te keepen. Nadat Wout de paal raakt in de zesde minuut is het wachten tot de twaalfde minuut op het eerste doelpunt. Een mooie corner belandt voor de voeten van Yens. Hij aarzelt niet en schiet hard op goal. Al dan niet getoucheerd beweegt het netje. De armen vliegen omhoog. De 1-0 staat op het scorebord. SML, wakker geschud, laat het hier niet bij zitten. Drie minuten later staan ze ondanks alle goede inspanningen oog in oog met Giel. Ze zijn koelbloedig (1-1). Het slotakkoord in de eerste helft is echter voor de oranje tijgers. Hidde maakt van afstand de 2-1. Met een grote lach op het gezicht werd de tweede helft gestart. Helaas bleven de donkere wolken hangen. Uit het niets stond de 2-2 op het scorebord. De donkere wolken hadden echter een lichtpuntje. Met een mooi opgezette aanval over rechts mocht Hein voorzetten. Stijn en Wout stonden klaar voor de afronding, maar SML werkte de bal in eigen goal. SML heeft de smaak te pakken en twee minuten later scoren ze weer. Niet in eigen goal deze keer maar de 3-3. De wedstrijd golft heerlijk op en neer. SML als groep wat sterker, de Bataven individueel. Een wedstrijd die doelpunten verdient maar geen winnaar. Ondanks het geweldige keeperswerk van Giel die vele kleine en grotere kansen op een mooie wijze om zeep hielp en ondanks het verdedigende werk van Yens en Roel met steun van Hein, Hidde, Seth, Stijn en Wout is het toch SML die aan het langste eind trekt. Nog geen vijf seconden voor tijd dwarrelt de bal de goal in. De drie punten zijn voor Arnhem. Resteert trotse ouders die een mooie wedstijd zagen.
Gelukkig is er volgende week weer een wedstrijd. De oranje tijgers zijn dan te zien bij Spero (JO10-1) in Elst.