Rare definitie van revanche (Spero JO10-1 - Bataven JO10-1 (9-0))

9 - 0

Bataven JO10-1

Onder 10, JO10-1, Hoofdklasse 4

7 oktober 2017 10:00

Spero had tijdens de beker met dubbele cijfers van de Bataven gewonnen met fysiek sterker en positioneel beter spel. Iedereen wist dat het een zware wedstrijd zou worden. Een aanval over links was vandaag niet het eerste gevaar maar wel de gevaarlijkste. In de zesde minuut was de weerstand gebroken. De 1-0 was een feit.

Ook vandaag was Spero de betere in het positiespel. Ook fysiek waren zij beter maar of je dat een kwaliteit mag noemen is de vraag. Feit is dat de Bataven niet alleen doelpunten moest incasseren. Na 13 minuten volgde een corner. De voorzet kwam bij de Bataven. De bal ging echter ongelukkig naar achteren in plaats van naar voren en kwam voor de voeten van een groen-witte (2-0). De vingers van Stijn waren bij het derde doelpunt net te kort.

De tweede helft verliep iets minder voorspoedig. In de tweede, derde, zevende en negende minuut viel doelpunt nummer vier, vijf, zes en zeven. Of deze laatste echt zat is een beetje de vraag. Duidelijk was dat de drie punten niet mee gingen naar Gendt ondanks de tomeloze inzet van Stijn, Roel, Yens, Seth, Giel, Hein, Hidde, Stijn en Wout. Jaja, de selectie was voor het eerst compleet. Voor de uitslag mocht dat echter niet baten.

Hadden de Bataven geen kansen? Zeker wel, maar in zo'n wedstrijd waarin de tegenstander een maatje te sterk is lukt het dan ook niet. De eigen actie was vaak net te belangrijk met als gevolg dat de vermoeidheid toesloeg. De krachten vloeiden weg. Een blauwe bal helpt dan niet. De tip dat een bal niet moe kan worden was waarschijnlijk iets te cryptisch. Spero wist er wel raad mee want in de dertiende en zeventiende minuut werd doelpuntnummer acht en negen gemaakt.

Volgende week wordt OSC JO10-2 verwacht in Gendt. Wellicht dat naast plezier dan ook punten behaald kunnen worden.