Bataven JO 17-1 start competitie voortvarend: 0 - 3

Ty Koenen (afstandschot)
35'

Onder 17, JO17-1, 1e klasse 03

23 september 2017 13:30

Nijmegen, 23-9-2017 – De Bataven JO 17-1 is de competitie uitstekend begonnen. In Nijmegen werd Brakkenstein met 0-3 verslagen. Deze stand was met de rust al bereikt. Vooral de eerste helft liet het team mooi combinatievoetbal zien. Na rust werd nog wel twee keer de paal geraakt, maar gescoord werd er niet meer. De Bataven doelpunten werden gescoord door Tygo Derks, Ty Koenen en Cas Vermeulen.

Na een goede oefenperiode is het vandaag eindelijk zover. De eerste competitiewedstrijd staat op het programma uit tegen Brakkenstein. Een redelijk onbekende tegenstander.
Met Sten, Stef en Noah in de wissel fluit scheidsrechter Uyen om 13.30 uur voor het begin van de wedstrijd. Vanaf het eerste moment pakt de Bataven het initiatief. Met goed combinatievoetbal levert dit in de eerste 10 minuten al drie kansen op voor Daan, Teun en Cas R. Het openingsdoelpunt kon niet uitblijven. Toch moesten de trouwe supporters tot de 19de minuut wachten. Cas R. stuurde Cas V. de diepte in. Hij omspeelde de keeper en legde de terug op Tygo: 0 – 1. Daarna hield de Bataven het overwicht. Brakkenstein loerde op de counter. De uitstekend spelende verdedigers Jop, Cas R, Joffrey en Teun moesten wel bij de les blijven. Uit het niets verscheen de spits oog in oog met Gydo. Met een reflex kreeg Gydo de harde inzet van dichtbij tegen zijn lichaam en de bal caramboleerde tegen de paal. Uit de tegenstoot kreeg Ty de bal op zo’n 20 meter vrij voor de voeten. Hij aarzelde niet en liet de bal met een prachtig schot boven in de kruising belanden:  0 - 2. De fase die volgde had de Bataven de wedstrijd volledig onder controle. Het middenveld met Twan, Cas V. en Ty was veel sterker dan de tegenstander. Zij konden steeds de combinatie met de voorhoede Bas, Tygo en Daan aangaan. Daarbij schoof constant één speler van het centrale duo Cas R. en Joffrey door naar het middenveld. Joffrey was 5 minuten voor rust ook diegene die aan de basis stond van de 0 – 3. Hij zag Cas V. weer in de diepte weglopen. Met een loepzuiver pass werd Cas in de loop aangespeeld. Met een diagonaal schot vanaf links passeerde Cas de keeper: 0 – 3. Dit was ook de ruststand.
Na rust hield de Bataven het overwicht, maar de bal wilde er niet meer in. In de loop van de tweede helft kwamen Stef, Noah en Sten in het veld voor Bas, Cas V. en Daan. Tygo wist nog twee keer de paal te raken en ook Stef en Twan waren dichtbij met schoten van afstand. De laatste 20 minuten verloor de Bataven de grip op de wedstrijd. Brakkenstein kwam nog een paar keer gevaarlijk voor het doel van Gydo, maar hij wist de nul te houden. Met een prima 0 – 3 overwinning werd de competitie begonnen. Volgende week wacht de eerste thuiswedstrijd tegen Leones.