1 - 1

Bataven 1

Mannen, 1, Hoofdklasse A

28 januari 2018 14:00

De Bataven heeft een punt overgehouden aan het bezoek in Bussum. De ploeg van trainer Rob Bouman speelde met 1-1 gelijk tegen het plaatselijke SDO.

Op sportpark De Kuil werd om 14.00 uur afgetrapt op een op het oog goed bespeelbaar veld, maar hobbelig was het zeker wel.

De gastheren kwamen goed uit de startblokken, maar keeper Jeroen Wels kon met katachtige reddingen zijn doel in de beginfase schoonhouden.

Na 13 minuten werd de bal op de zestien meter van SDO veroverd door Daan Basten en hij knalde de bal hard in de verre hoek, 1-0.

In minuut 22 wordt de bal hard tegen de bovenarm van Stef Beijer geschoten in het strafschopgebied. Op appel van een aantal SDO-spelers fluit de scheidsrechter voor hands en een penalty voor SDO, een erg discutabele. Aanvoerder van der Velden faalde niet en bracht de 1-1 op het scorebord.

Tot aan de rust was de wedstrijd verder in evenwicht.

De Bataven begint de 2de helft ongewijzigd, en komt sterk uit de kleedkamer. Tot echte grote kansen leidde dit echter niet.

20 minuten voor tijd werd Emile Lieuwen gewisseld voor Luc Kipmulder. Kipmulder maakt zijn rentree na maanden blessureleed.

In de slotfase was het SDO die nog aanspraak maakte op de winnende treffer, maar de Bataven hield stand en zo eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

Achteraf was de Bataven tevreden met een punt, want echte grote kansen heeft het niet of nauwelijks gehad deze wedstrijd.

Opstelling: Jeroen Wels, Stef Beijer, Max Beissel, Pepijn Landsbergen, Remco van Deelen, Thomas Demont, Daan Basten, Martijn Fransen, Emile Lieuwen (Luc Kipmulder), Rob Aarntzen, Rick Maatman Ties van Huet).

Volgende wedstrijd: zondag 4 februari 2018 14.00 uur De Bataven – MSC/Amslod