Bekeravontuur JO10-1 eindigt met mooi doelsaldo - deel 3 van 3

SC Bemmel JO10-1

Onder 10, JO10-1, Groep 1 33

16 september 2017 10:15

Niek Vermaas

Een nieuw seizoen met voor het eerst een JO10-1. Een mooi gezelschap met spelers die voor een groot deel gelijk zijn aan het team JO9-1 van het vorige seizoen. Na de transferperiode is de balans opgemaakt met als resultaat twee nieuwe spelers. Een oude bekende in de vorm van Roel en een speler van buiten de dorpsgrenzen in de vorm van Wout. Zij tweeën, tezamen met Stijn J., Seth, Giel, Hidde, Hein, Stijn T. en Yens vormen de oranje duivels met ‘bouwjaar’ 2008.
Het team staat onder leiding van een nieuw duo die hun sporen nog moeten verdienen. Het bekertoernooi is dan ook een goed begin om de kwaliteiten van de trainers en spelers te testen. OSC JO10-4 thuis, Spero JO10-1 uit en Bemmel JO10-1 zijn de tegenstanders waar de punten tegen gehaald moeten worden.
Zaterdag 2 september werd de eerste tegenstander uit Oosterhout opgewacht op de Poelwijk. Helaas deze zaterdag zonder Yens maar wel met de rest werd de tegenstander vol goede moed opgewacht. Na het fluitsignaal waren de oranje duivels dan ook gelijk alert en in een mum van tijd vielen er 10 doelpunten. De een nog mooier dan de andere. De Bataven liep over OSC heen en was vol goede moed. OSC mocht tussendoor de 8-1 maken. De ruststand was 10-1. De tweede helft vertoonde hetzelfde beeld met iets minder doelpunten maar nog steeds met groot plezier. Einduitslag 18-1. De daaropvolgende penaltyreeks was een stuk spannender.
Op het andere veld (in Bemmel) was Spero met 17-1 een maatje te groot voor Bemmel.
Een week later met een gevulde Gendtse ziekenboeg stond Spero te Elst op het programma. Gelet op de uitslag van de week daarvoor moeten de punten gepakt worden om eerste in de poule te blijven. Helaas voor de Bataven was Spero, ondanks de hulp die de Bataven kreeg van Seth van de JO10-2, een maatje te groot. Het positiespel van Spero was te verzorgd. Ook de brengservice van de Bataven deed het te goed. Ondanks een paar grote kansen, die meer verdienden dan het predicaat kansen, lukte het de Bataven niet om te scoren. Spero was daarentegen effectief met zes doelpunten in de eerste helft en vier in de tweede helft. Kortom, de Bataven kon ondanks de getoonde inzet overklast terug naar Gendt. (Op 7 oktober volgt de revanche tijdens de competitie).
De laatste wedstrijd in de poule moest met grote cijfers gewonnen worden van Bemmel om nog enigszins een kans te behouden om door te gaan. Bemmel had de week daarvoor van OSC verloren (6-2). Een stunt van OSC en een goede uitslag van de Bataven en alles was mogelijk. Helaas was Spero net een maatje te sterk voor OSC (27-1). De goede uitslag van de Bataven was er wel. Het grote overwicht op het veld werd vanaf de zesde minuut beloond met doelpunten. Bijna iedereen in het veld was trefzeker met als gevolg een 15-1 overwinning. Een mooi resultaat maar net onvoldoende om door te mogen gaan in de beker. Gelukkig begint op 30 september de competitie voor de jongens van JO10-1 zodat ze dan hopelijk weer mooie resultaten met veel voetbal plezier mogen behalen.
Kom gerust kijken op sportpark Walburgen om 12:00 uur tegen SML JO10-1 uit Arnhem.