90'

Mannen zondag, 2, 1e klasse/2e klasse Finale A nacompetitie

5 juni 2017 10:30

Benali, M.

De Bataven 2 werd in de reguliere competitie 11e en dat is een plaats die noodzaakt tot het spelen van een nacompetitie voor promotie of degradatie. De Bataven begon op 14 mei met een uitwedstrijd tegen Longa 3, de periodekampioen uit de 2e klasse C. In Lichtenvoorde werd met 2-1 verloren, met een prachtige gelijkmaker van Lars van der Hijden. Vier dagen later moest er in Gendt met twee goals verschil worden gewonnen om door te gaan in de nacompetitie.

Vanaf de thuiswedstrijd tegen Longa waren Bas Blom en Evert Römer beschikbaar. Door blessureleed in het afgelopen seizoen hadden beiden nog niet veel gespeeld in het eerste en waren nog speelgerechtigd voor Bataven 2. Evert had die dag niet zoveel tijd, want hij moest nog werken, maar 90 minuten voetballen dat zou moeten kunnen. Na een kwartier zette Evert zijn team op voorsprong via een echte Römer goal; met de rug naar de goal wegdraaien bij de tegenstander en een schot in de hoek. Helaas maakte Longa een minuut later alweer gelijk. De Bataven had een doelpunt nodig om tenminste een verlenging te kunnen spelen. Het doek was bijna gevallen voor “ut twidde” toen Evert in de 90e minuut de 2-1 scoorde en een verlenging afdwong. Evert gaf aan dat hij nog tijd had om één helft van de verlenging te spelen. Dat was voor hem net genoeg tijd om in de 100e minuut verwoestend hard de 3-1 binnen te schieten.

Om te handhaven zou Bataven 2 nu over twee wedstrijden beter moeten zijn dan WVV ’34 2, ook uit de 2e klasse C. Op zondag 28 mei vertrok de bus erg vroeg (iets na half acht) naar Hengevelde, waar om 10.00u werd afgetrapt. Berend Nunes zorgde voor de 0-1 ruststand na een mooie actie. Na rust begon de Bataven slecht aan de tweede helft en al snel viel de gelijkmaker. Aan kansen ontbrak het niet, maar de afwerking liet te wensen over. Vlak voor tijd werd het 2-1 voor WVV ’34 en de Gendtsen wisten dat er op 5 juni weer een overwinning met twee goals verschil nodig was om het vege lijf te redden.

In Gendt kwam WVV op voorsprong via een goed genomen vrije trap. Een minuut later was het alweer gelijk via een kopbal van Evert Römer uit een corner van Sjoerd Joosten. De situatie werd minder rooskleurig toen WVV in de 26e minuut weer op voorsprong kwam. Uiteraard zorgde Evert vlak voor rust voor de gelijkmaker door een penalty feilloos binnen te schieten. Op dat moment kwam “ut twidde” nog twee goals tekort voor handhaving. In de 75e minuut kwam de Bataven in doelsaldo langszij bij WVV. Berend Nunes scoorde de 3-2 met een schot dat via de binnenkant van de paal in het net belandde. Net toen iedereen zich begon op te maken voor alweer een verlenging werd Evert in de 90e minuut aangespeeld in de 16. Op zijn Römers hield Evert een tegenstander van zich af, passeerde de keeper en zorgde voor de bevrijdende 4-2 eindstand. De opluchting was groot en hetzelfde gold voor het feest dat na afloop is gevierd op het veld, in de kantine, ien Hulleze en bij Henk.

De spelers van de Bataven 2 en gastspelers verdienen een groot compliment voor de teamgeest en de inzet in deze nacompetitie, die heeft geleid tot handhaving in de eerste klasse. Een speciaal woord van dank gaat uit naar Evert Römer die de Bataven 2 met zes goals door de nacompetitie heeft gesleept. Wij wensen hem veel succes toe bij zijn nieuwe club Silvolde.