2 - 3

Bataven JO11-1

Onder 11 zaterdag, JO11-1, 1e klasse 11

15 april 2017 8:30

Het is zaterdag, dus voetbaldag, deze zaterdag  wordt de uitwedstrijd tegen VDZ  J011-2G uit Arnhem gespeeld. De wedstrijd begint om 8:30 uur, dus vroeg op en richting Arnhem, de spelers zijn optimistisch gestemd en er wordt al een uitslag van 10-0 in het voordeel van De Bataven geroepen, gezien de stand zou het kunnen, maar de spelers kunnen ook te optimistisch met de wedstrijd beginnen.

Bij de aftrap gaat alles richting doel van de tegenpartij en er worden ook al enkele kansen gecreëerd. Na een kleine tien minuten voetbal gaat VDZ de eerste aanval opzetten en komt een verdediger van De Bataven in de problemen en speelt de bal terug op de keeper, maar door het "natte gras" remt de bal af en een speler van VDZ pikt de bal op en scoort 1-0. De Bataven trapt af en gaat druk zetten en er komen ook kansen, maar de bal wil niet in het net van de tegenstanders. Na enkele kansen lukt het op links langs de verdediging te komen en rond Levi netjes af, stand weer gelijk. Net voor de rust, na drie keer tegen de paal en lat te hebben geschoten maakt De Bataven 1-2 door Luc.

De Bataven blijft drukken en na enige kansen niet benut te hebben krijgt Giovanni net voor tijd de bal in het net van de tegenpartij, 1-3. Na de aftrap komt VDZ nog voor de goal van De Bataven en om de spelers en aanhang van De Bataven nog even in spanning te brengen maken zij nog 2-3. De wedstrijd wordt afgefloten en De Bataven gaat met 3 punten huiswaarts, het optimisme voor de wedstrijd was duidelijk in de wedstrijd terug te zien, maar ook pech met schoten tegen paal en lat, anders was de wedstrijd met een hele andere uitslag geëindigd.

De penalty's werden zonder franje afgewerkt en iedereen kan met een goed gevoel naar huis.

Door: Etienne van Ooijen