Eindelijk weer 3 punten voor Bataven JO13-2!

Freek Eekhof

Zaterdag  6 mei De Bataven Jo13-2 tegen ESA Jo13-2

Vandaag weer een mooie dag om te voetballen en ik hoop dat de jongens er meer zin in hebben dan vorige week tegen Spero.

De opstelling is : Yuen in de goal ,achterhoede bestaat uit links Sem – centraal Willem M met voor hem Tim en rechts Ties. Middenveld links Jort, midden Willem W, rectrs Ruben. Voorin Links Daaf, spits Twan en rechts Vin. Wisselspelers zijn Rigo en Gijs.

De jongens staan er klaar voor en de scheids fluit voor de aftrap en de eerste minuten verlopen rommelig van beide kanten.

Dan komt er de eerste kans van Daaf, maar helaas geen goal.  De jongens blijven druk houden wat resulteert in de volgende kans Vin haalt goed de achterlijn en geeft de bal voor maar bereikt niemand.

Langs de kant wordt er gespeculeerd dat er weer een scout aanwezig is, helaas is dit een ouder die verslag van de wedstrijd aan het maken is.

Daaf krijgt opnieuw een kans en de 1-0 word gemaakt, klasse jongens hou vol en blijf de tegenstander onder druk zetten.

ESA blijft ook gevaarlijk en jammer genoeg maken ze 1-1 en gaan toch de kopjes weer een beetje hangen maar Willem w brengt  daar verandering in door de 2-1 te maken.

Daarna krijgt ESA weer wat grip op de wedstrijd en maken ze kort voor rust gelijk 2-2.

Het is rust en Andre kan de jongens weer even gaan motiveren voor de tweede helft .

Hoop dat de jongens na rust wat feller de duels aan gaan en de wil hebben om te winnen.

Zo te zien is de boodschap aangekomen van Andre de jongens beginnen goed aan de tweede helft wat al snel resulteert in een kans van Twan.

Er wordt goed gevoetbald en Willem W   maakt zijn tweede doelpunt fraai met zijn hoofd 3-2 .

Nu word het zaak dat ze het gaan afmaken maar ESA komt er een paar keer gevaarlijk uit omdat er te veel mensen van ons voorin lopen te voetballen. Kom op  jongens iedereen even zijn taak vervullen en deze wedstrijd winnend afsluiten.

Het harde werken wordt beloond Willem W maakt de 4-2 een hattrick  voor Willem.

Andre en Todor hopen alle bij dat de scheids snel affluit en dat gebeurt ook, 3 punten binnen en nog 6 te halen uit de laatste 2 wedstrijden.

Na de wedstrijd van vorige week is dit wel lekker voor de jongens en ook voor het publiek klasse jongens blijf er samen in geloven en voor werken dan denk ik dat het haalbaar is.