Bataven JO13-2

Vin Derks (schot)

Onder 13 zaterdag, JO13-2, 2e klasse 09

29 april 2017 12:00

Zaterdag 29 april speelt de Bataven JO13-2 de uitwedstrijd tegen Spero JO13-2. In een grote colonne auto’s werd er richting Elst gereden. Eenmaal aangekomen bleken we niet op veld 2 maar op veld 6 (die lag ongeveer in Ressen-Noord) te spelen. Onder het genot van een mooi voorjaarszonnetje en een lekker stukje fanfare muziek werd er afgetrapt in de volgende opstelling:

Yuen in de goal, achter Sem, Gijs, Willen M en Tim, midden Jort, Willem W en Ruben en voorin Rigo, Daaf en Vin. Als reserve begonnen vandaag Bram en Ties. Twan mocht vandaag mee met JO13-1.

Spero had tijdens de vorige wedstrijd Arnhemse Boys de eerste nederlaag van het seizoen bezorgd dus onze jongens waren gewaarschuwd…….zou je zeggen. Helaas bleek dat niet zo te zijn. Spero speelde vanaf het begin agressiever, overtuigender en met meer felheid dan onze oranje mannen. Bijna alle duels werden gewonnen door Spero. In de 12e minuut was er dan ook katachtige redding nodig van Yuen om een achterstand te voorkomen. Met de vingertoppen wist hij de bal naast te tikken. Spero bleef de bovenliggende partij maar naar mate de 1e helft vorderde beet ook Bataven af en toe van zich af. Daaf kwam een teenlengte tekort om de bal binnen te tikken na een corner. De personele problemen stapelden zich gedurende de 1e helft op voor de trainers Andre en Todor. Tim moest het veld verlaten met een pijnlijke enkel en kon helaas niet meer verder, Rigo was niet helemaal okselfris en ook Bram had wat lichamelijke klachten. Tim en Bram (en ook Yuen) hadden al een wedstrijd erop zitten met de JO13-3 deze ochtend en deze tol moest de JO13-2 nu betalen. De rust werd gehaald met de brilstand, 0-0.

Een opmerkelijk moment speelde zich nog af in de 1e helft waarbij de grensrechter van Spero een telefoontje kreeg en onder het vlaggen opnam. De in vele getalen opgekomen toeschouwers van Bataven dachten hierbij aan een belchinees.

Ook de 2e helft begon Spero weer voortvarend. Het leverde Spero twee corners op waarbij met het nodige kunst en vliegwerk het doel schoon gehouden werd. Helaas lukte dat niet in de volgende aanval van Spero. Keurig werd de achterlijn gehaald, het balletje teruggelegd op de opkomende speler en feilloos binnen geschoten, 1-0 voor Spero. Niet veel later stond het echter 1-1. Rigo speelde zich mooi vrij via een een/twee en zijn schot (of was het toch een voorzet?) leek voorlangs te gaan maar Vin was er als de kippen bij om de bal uit een lastige hoek binnen te schuiven. Lang mochten onze jongens echter niet genieten van de gelijkmaker want binnen een minuut was het alweer 2-1 voor Spero. Daarna kreeg Spero nog een levensgrote kans, een speler alleen op Yuen af, maar de bal werd hoog over geschoten. De volgende grote kans was echter wel besteed aan Spero. Een mooi steekballetje werd op waarde geschat en binnen geschoten, 3-1 voor Spero. De kopjes van Bataven gingen naar beneden en het geloof op een beter resultaat was weg maar de scheidsrechter had nog een cadeau voor de Bataven in petto. Willem W werd licht geraakt, penalty concludeerde de scheids. Zou het dan toch die belchinees zijn geweest die invloed heeft gehad op het resultaat en er gegokt was op een 3-2 uitslag?? Willem W pakte dit cadeau zelf uit, 3-2. Helaas kwam deze aansluitingstreffer te laat voor een slotoffensief waardoor het 3-2 voor Spero bleef.

Kop op jongens voor de laatste paar wedstrijden. Met z’n allen er tegenaan en het seizoen op een mooie manier afsluiten, te beginnen met de wedstrijd tegen ESA a.s. zaterdag.