Onder 13 zaterdag, JO13-2, 2e klasse 09

8 april 2017 8:30

Scheidsrechter

Stef Kregting

Het is zaterdag 8 april en om 08:30 wordt het startsein van de wedstrijd gegeven.

Op de bank beginnen Ties, Gijs, Jort de laatste twee zijn geblesseerd, Bram Hendriks doet met ons mee.

We zijn net koud een minuut aan de wedstrijd begonnen of het eerste doelpunt zit er in. Goed begin van de wedstrijd horen we langs de kant. Er volgt een pass van Twan naar voren , maar deze komt niet aan. VDZ pakt de bal snel op richting ons doel en er volgt een schot op doel, Yuen weet de bal te onderscheppen. De Bataven pakt de aanval weer op , ook nu is VDZ er weer snel bij en neemt het spel over. Er volgt een vrije trap voor VDZ, deze wordt met een kopbal weggewerkt. Niet veel later krijg VDZ een kans op open doel, deze gaat naast.

Maar een kwartier na het doelpunt van de Bataven heeft VDZ dan ook hun eerste doelpunt te pakken, 1-1. De Bataven zet de aanval op, een mooie pass op Daaf, helaas wordt de bal onderschept door VDZ. VDZ speelt snel richting het doel van Yuen en voor we het weten zit de 1-2 erin. VDZ is op dreef en blijven op onze helft spelen, een schot op doel van VDZ komt op de paal terecht. De Bataven neemt de bal snel over en proberen het met een lange pass op Daaf, de keeper van VDZ houdt de bal uit het doel. Na een verre uittrap van de keeper weet VDZ de 1-3 binnen te halen. Het spel gaat door, maar Sem raakt in een duel geblesseerd. Kort hierna klinkt de fluit, de eerste helft zit er op.

Met 1-3 de rust in.

Na een korte pauze komen de mannen het veld weer op, zonder Sem hij blijft geblesseerd achter in de kleedkamer. Hij heeft erg veel last van zijn knie horen we van de trainer.

We zijn maar net begonnen aan de tweede helft of VDZ heeft de 1-4 al weer binnen geschoten. De Bataven gaat weer richting doel van VDZ, wederom weet de keeper de bal te pakken. VDZ is op dreef en het spel speelt zich voornamelijk op helft van de Bataven af. Een speler van VDZ wordt binnen het 16 meter vak getackeld en VDZ krijgt een penalty. Een onhoudbare penalty levert VDZ de 1-5 op. Het lijkt ook wel of niets meer wil lukken , een prachtige kans wordt helaas overgeschoten. De jongens geven niet op en gaan meer de aanval op zoeken, er volgt een hard schot van Tim op doel, vervolgens is het Rigo die het probeert, maar er staat bij VDZ een keeper in het doel die ook deze ballen eruit weet te houden. De tegenaanval van VDZ volgt, VDZ krijgt nog een vrije trap en deze beland ook in het doel.

Eindstand: 1-6

Volgende week om 08:30 thuis tegen de Paasberg.

Voor komende week; Kopjes omhoog, mouwen opgestroopt en er tegen aan! Jullie kunnen het!