Bataven JO9-1 laat punten liggen bij Woezik

Onder 9 zaterdag, JO9-1, Hoofdklasse 3

18 februari 2017 11:15

Opstelling Bataven JO9-1JM

Door: Rik

Ondanks de goede voorbereiding zijn de punten van de eerste wedstrijd toch bij tegenstander Woezik gebleven. Het werd 3-2 in het voordeel van de blauwe jongens.
De voorbereiding op het seizoen begon in Arnhem. Een toernooi op Papendal, na een uitnodiging van Vitesse, werd met een prachtige derde plaats afgesloten achter tweemaal het geel-zwart. Verder werd er geoefend tegen SCE, de kampioen van de hoofdklasse waar de oranje jongens dit jaar in mogen uitkomen. Helaas werd deze spannende, gelijk opgaande oefenwedstrijd afgesloten met een 4-5 verlies (met doelpunten van Ties (2x), Keano en Giel). Ondanks het verlies zijn er genoeg redenen om het nieuwe seizoen vol vertrouwen tegemoet te zien.
Na het eerste fluitsignaal liet de promovendus er geen (kunst)gras over groeien. De wedstrijd golfde op en neer waarbij het eerste gevaar van de Bataven kwam. Een gevaarlijke corner van de Bataven werd gevolgd door een gevaarlijke corner van Woezik. Stijn bewijst echter zijn waarde om de bal uit de lucht te plukken. Niet alleen de corners waren gevaarlijk aan beide kanten, ook de counter is een wapen. Ties ging op avontuur en vond Keano. Helaas ging de bal er niet in. Ook de daarop volgende aanval kon helaas niet (door Ties) afgemaakt worden. Ook Woezik beheerst de counter en ging op avontuur. Stijn reageerde echter alert door goed uit zijn goal uit te komen. Giel, Hidde, Yens en Seth hadden de verdediging goed op orde de eerste helft. Helaas had Woezik in blessuretijd (20+1) het geluk aan haar zijde. Op een uitbraak kwam niet het goede antwoord en zo kon Woezik met een 1-0 de rust in.
Een peptalk voor het team was hard nodig. Deze kwam er ook. Na de rust gingen de oranje jongens dan ook gelijk in de aanval. De energie van Hein sloeg over op de anderen. Hidde vandaag goed over links stichtte gevaar en een corner van Stijn op het hoofd van Keano kwam helaas niet verder dan tot op de lat. De verdedigers van dienst hadden het daarna weer druk. Yens, Giel, Hidde en Seth wisselde elkaar achterin af met assistentie van Hein, Keano en Ties. Zelfs (andere) Stijn kwam helpen. Helaas stond Woezik opeens oog in oog met keeper Stijn. Koelbloedig werd er 2-0 op het scorebord gezet. De koppies bleven gelukkig omhoog. Een mooie aanval over rechts werd niet veel later beloond met de 2-1. Seth opende op Stijn die met een mooie kapbeweging zichzelf vrij zette. Een splijtende pass op Keano leidde vervolgens tot het doelpunt.
Helaas kwam de voorbereiding van achteruit voor een nieuwe aanval niet uit de verf. De marge werd weer twee doelpunten. Woezik had wellicht kans op nog meer doelpunten maar het slot was voor de Bataven. Seth zette Ties vrij die voor zijn eigen kans ging. Net naast. Niet veel later lag de bal na een schot van Ties via paal en keeper wel in het netje. De bal op de lat in de slotseconde van de blessuretijd mocht niet meer baten. Een gelijkspel was misschien eerlijker maar zo werkt het spelletje niet. 3-2 was de einduitslag. Gelukkig zijn er de volgende keer weer nieuwe kansen. Ditmaal op Sportpark Walburgen met Orion als tegenstander.