DIO '30 MO13-1

Meisjes onder 13 zaterdag, MO13-1, 2e klasse 11

4 maart 2017 8:30

Stef Kregting

De 1e wedstrijd van het seizoen, eindelijk is het dan zover voor onze meiden. Na het aflasten van de 1e twee wedstrijden mochten ze nu eindelijk aan de bak. Tijdens de wintertrainingen werd al duidelijk dat Fred voortaan de wedstrijden zal leiden en de opstellingen zal maken, dit omdat Angelique voortaan op zaterdag moet werken. Gelukkig blijft Angelique wel alles regelen en natuurlijk de vrijdag training doen.

Omdat het vakantie was waren een paar meiden afwezig. Met wat versterking uit de andere meidenteams kon de wedstrijd beginnen.  Vanaf het begin zijn de Batavenmeiden direct fel aan de bal en lopen de meiden van  DIO Druten achter de feiten aan. Een paar corners volgen maar helaas komen hier geen doelpunten uit voort. Er wordt goed via de flanken gespeeld en zo houden de meiden het veld goed breed. Dit levert al gauw het 1e doelpunt op en het 2e volgt eigenlijk direct hier na. Sommige meiden hebben een nieuwe positie en dat is nog even wennen maar gelukkig pakt het allemaal goed uit. Er wordt goed gecombineerd, scherpe passes gegeven en dan volgt alsnog de 3-0. Dan komt er een solo van een van onze speelsters maar die wordt hard onderuit gehaald, wat een flauwe streek van de tegenstandster. Onze keepster heeft de 1e helft wel geteld 1 bal gehad dus dat zegt eigenlijk genoeg over onze verdediging.

Na de rust blijkt dat de tegenstander even goed is wakker geschud in de kleedkamer want ze komen direct in de aanval. Onze meiden zijn even van slag maar pakken het spel al gauw weer goed op en spelen weer net zo goed als de 1e helft. We gunnen elkaar de bal, helpen elkaar waar nodig en scoren gewoon weer via een prachtig lopje, 4-0. Vlak daarna volgt nog de 5-0 en dan lijkt het spel wel een beetje gespeeld. DIO komt er toch nog een paar keer goed doorheen en weten zelfs te s coren. 5-1. Dit is ook de eindstand. Een prachtig resultaat voor de 1e wedstrijd, op naar nog meer overwinningen. Super gedaan meiden en ga zo door