Sterren van Orion stralen onvoldoende tegen Oranje sterren (3-3)

3 - 3

Orion JO9-1

Onder 9 zaterdag, JO9-1, Hoofdklasse 3

5 april 2017 18:30

Net als in het echt. Een doordeweekse speelronde voor de Bataven JO9-1, tegen Orion JO9-1. Orion is een opvallend sterrenbeeld aan de hemel. En opvallen deden ze zeker. Orion is ook een jager in de Griekse mythologie. En jagen dat deden ze ook. Toch kwam het eerste gevaar van de Bataven. Zorgde een corner eerst voor gevaar, gevaarlijk werd het echt toen Keano uitbrak en een spurt bekroonde met een doelpunt (1-0) in de achtste minuut.
Orion volgde zijn jagersinstinct en zorgde voor gevaar aan de andere kant. Stijn pareerde echter met gevaar voor eigen leven. Dubbelgevouwen van pijn in de buik mocht hij de complimenten ontvangen voor zijn puike optreden. Na wat rek en strekwerk kon hij gelukkig verder. Helaas was hij op het volgende afstandsschot kansloos (1-1).
Net voor de rust werd de werklust en het (met vlagen) goede voetbal beloond met een doelpunt. Een afvallende bal werd op de pantoffel genomen door Ties die met een heerlijke boogbal de keeper verschalkte (2-1).
In de tweede helft ging Orion onverminderd door met jagen. De werklust van de Bataven zat hen echter tegen. Nadat Keano de bal eerst over de kruising schoot was zijn volgende poging wel raak (3-1). Echt genieten van het doelpunt zat er niet in want nog geen tien tellen later zat de bal er aan de andere kant in. De verdediging had geen antwoord op een hard schot (3-2). Twee minuten later mocht Orion weer schieten. Dit keer zat Stijn er nog aan (met zijn gezicht) maar dat was onvoldoende om de bal voor de lijn te stoppen (3-3).
Orion dacht nog twee keer te scoren. Bij het eerst afgekeurde doelpunt was de bal toch echt over de zijlijn geweest voordat de bal over de doellijn ging. Bij het tweede doelpunt was er reeds gefloten voor een speler op de grond.
Er moest hard gewerkt worden deze avond en bijna werd de Bataven nog beloond met de 4-3. De bal van Giel ging echter net niet tussen de palen. Moegestreden stond aan het einde van de wedstrijd er dus 3-3 op het scorebord. Een zwaarbevochten, maar verdiend punt. Ontspannen volgde nog de penalty's van de Gendtse sterren van de avond (Stijn, Ties, Keano, Hein, Giel, Hidde, Seth en Stijn). Niet allemaal met succes overigens :)
Zaterdag wacht die andere Griekse held (Achilles'29).