... (schot)

Mannen zondag, 8, 7e klasse 01

11 december 2016 11:45

Bataven 8 – DSZ 3

De laatste wedstrijd van 2016, mochten we toch nog aan de bak. Deze wedstrijd stond twee weken terug ingepland maar ging niet door. AWC 11 rekende zich hier dus al ‘herbstmeister’, aan ons de taak om te winnen en dat af te pakken. Dit verslag wordt opgedragen aan Rens, vanwege zijn uitstekende BOB kunsten.

‘voedselvergiftiging’, of is dat tegenwoordig een woordje voor teveel gedronken? Nadat Tonk enkele weken terug niet fit was kon Remco deze keer niet meedoen vanwege eerder genoemde reden. Ook Roland deed niet mee vanwege een gekneusde rib, Bram V. is nog steeds geblesseerd aan zijn enkel en het lijstje ging maar door. Een totaal van 13 man ter beschikking die het klusje even moesten klaren tegen de enige tegenstander die we nog niet ontmoet hadden. Ergens in de administratie ging iets mis, want DSZ speelt ook in het oranje en was het wachten op een andere kleur (wit) shirts. De ballen waren ook niet in de buurt van het sportpark, in ieder geval hadden we toch wat bidons. Rens was een paar minuten te laat, en in combinatie met een tijdje niet trainen wist hij zijn startplek al. Een chaotische voorbereiding voor een wedstrijd op een zwaar veld.

Binnen 5 minuten hadden we nog maar 12 spelers over en verliet Thomas K. geblesseerd het veld, we waren wel sterker maar op een gegeven moment kwam de gedachte: ‘deze wedstrijd is niet om aan te zien’ naar boven bij mij. Redelijk vroeg kwamen we op voorsprong via een vrije trap van Gidion die nog geschampt werd door een verdediger van DSZ waardoor de keeper geen antwoord had. Diezelfde keeper van DSZ had ook veld aspiraties, hij hield nogal graag van uitkomen wat niet altijd even goed ging. Het zorgde ervoor dat Sander de bal voor een leeg goal kon inschieten randje 16, maar hij was de coordinatie kwijt en de bal verdween naast. Even later was de keeper van DSZ weer gezien ergens ver van zijn doel nadat Rens de bal diep gaf op Sander. De bal werd daarna voorgegeven door Sander en netjes binnengeschoten door Jelle voor de 2-0. Nog steeds liep het niet echt ondanks de voorsprong en wat foutjes zorgde af en toe nog voor wat half gevaar van DSZ dat vrij weinig raad wist met de bal.

Een speech van Roland in de rust later en we begonnen aan de tweede helft. Een kort genome vrije trap op Marnix, die iets opliep en een perfecte voorzet gaf op Koen bij de tweede paal. 3-0. DSZ deed nog wat terug in de tweede helft, Gidion gleed weg op het middenveld en de bal werd diep gegeven. Edwin gleed in eerste instantie ook weg toen hij wou uitkomen waardoor hij iets uit positie raakte en de bal via een lastige hoek in het goal verdween. De luxe van de vele wissels werd gemist, de vermoeidheid sloeg bij enkele toe en het was vooral DSZ die aanzette. Enige counters van ons werden afgevlagd door de grens (volgens Sander ten onrechtte), achterin was af en toe de rem nodig en een gehavende keeper wist het tot het einde uit te houden voor de 3 punten. Na de wedstrijd werd, om de chaos van de voorbereiding te evenaren, een paar slippers en een handdoek vergeten en ook de sleutel van de kleedkamer wou Colin als aandenken thuis hebben.

Ik geloof dat iedereen wel wat winterstop kan gebruiken, dit was ook Colin zijn laatste wedstrijd voor hij naar Litouwen vertrekt om tegen de Russen te strijden, succes Colin! Deze overwinning betekent ook dat wij Herbstmeister zijn. Leuk, maar dat wil natuurlijk niets zeggen. Als het goed is wordt het seizoen hervat op  5 Februari.